Pakategorizuar

Sistemi arsimor në Shqipëri është një çështje që prek shumë aspekte të jetës së të rinjve. Në këtë artikull, një gjimnaziste e quajtur Arjola Metaliaj ndan përvojën e saj në shkollën “Qemal Stafa” në Tiranë, dhe vlerëson metodologjinë e re

“Besoj se një gazetari e mirë, një media e mirë mund ta bëj botën më të jetueshme” Christiane Amanpour Në kohën kur përdoruesit e teknologjisë janë rritur në mënyrë masive, raportues për ndodhitë më të fundit mund të jenë dhe

Platforma që është në qendër të vëmendjes në mbarë botë, përfshirë botën e biznesit. Është përmendur nga administrata në një sërë kompanish, po por shikohet dhe si një kërcënim për botën, bëhet fjalë për chat GPT. Ekspertja e blockchain, Denisa

Industria e Real Estate ka ndryshuar mënyren e funksionimit të shumë aktiviteve të tjera të biznesit në Shqipëri, në një treg të vogël dhe pak kaotik. Shit blerjet përmes real-state është trendi që po përqafohet nga një pjesë e mirë

Ushqimet e fast food bëjnë pjesë në vaktet e përditshme të një pjese të mirë të njerëzve, të cilët pa e ditur janë duke mbajtur një dietë të varfër dhe të ç’ekuilibruar, që sjell probleme dhe rreziqe për mirëqenien në

Rritja e qirave të shtëpive në Tiranë, studentët kanë kërkuar strehimin dhe jetesën e tyre në qendrat rezidentore në Qytetin Studenti, si dhe pranë Universiteteve të tjera në kryeqytet. Statistikat për këtë vit të ri akademikë tregojnë se nga 3456

Bashkë me vaksinën ndaj Covid19, qytetarët do të vaksinohen me vaksinën antigrip. Vaksinimi do të kryhet në të gjitha qendrat shëndetësore në vend dhe mjekët rekomandojnë që injektimi i vaksinës të bëhet në periudhat fund tetori dhe në muajin nëntor,

Tirana ofron një miksim kohësh arkitekturore; me ndërtesat italiane të projektuara dhe të ndërtuara në vitet 1939, me objekte të tjera si institucione të ndërtuara gjatë regjimit komunist dhe së fundmi ndërtesa shumëkatëshe me një arkitekturë moderne të vendeve të

Mbi 3500 mjekë ose të rinj që janë diplomuar në mjekësi janë larguar nga vendi vitet e fundit. Eksodi i mjekëve shqiptarë në drejtim të tregut europian kryesisht atij gjerman, është parë si shqetësim nga sindikatat e bluzave të bardha.

Sëmundjet kronike po ulin kufirin e moshës në të gjithë botën. Një studim i ri britanik tregon se sëmundjet kronike tashmë kanë prekur në masë pacientët në moshë 50 vjeç dhe mbi moshë 50 vjeç. Referuar një studimi të fundit,