Politika Pozitive

Intervistoi Manjola Hasa Reforma në sistemin e drejtësisë është një ndër kushtet themelore për procesin e integrimit të vendit, dhe një ndër pritoritetet kyçe të qeverisë shqiptare për të ecur përpara me këtë reformim institucional. Finalizimi i krijimit të strukturave

Intervistoi: Manjola Hasa Rezultatet konkrete të reformave që lidhen me procesin e integrimit janë ato që do përcaktojnë më tej ecurinë dhe kohëzgjatjen e anëtarësimit të Shqipërisë në Bashkimin Europian. Si një kërkesë e Francës për të reformuar procesin e

Siguria ushqimore është një ndër sektorët më vëmendje më të shtuar për sa i takon investimeve dhe pritshmërive që ka Bashkimi Europian në lidhje me masat e marra të vendit tonë në këtë moment të rëndësishëm në të cilën ndodhet

Nga Alanna Armitage Në të gjithë Evropën, nga Spanja në Serbi, shtëpitë e kujdesit për të moshuarit janë bërë pikat e infektimit me COVID-19. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, banorët e institucioneve të kujdesit afatgjatë përbëjnë gjysmën e vdekjeve nga

Shqipëria ka bërë përpjekje të vazhdueshme dhe të vlerësuara pozitivisht në raportin e Komisionit Europian(Mars, 2020) për të adresuar kërkesat e pabazuara të shtetasve shqiptarë që kërkonin azil në vendet anëtare të BE dhe në vende të tjera të zonës

Shqipëria është në momentin më të rëndësishëm të saj në procesin e integrimit, pas miratimit në mënyrë unanime të draftit nga 27 vendeve anëtare të bllokut për çeljen e negociatave për antarësimin e vendit në Bashkimin Europian. Në përpjekje të

Lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri vazhdon të mbështetet edhe nga ndërkombëtarët. Shtetet e Bashkuara të Amerikës e mbështesin vendin tonë në luftën kundër korrupsionit dhe  krimit të organizuar, ndërkaq përmes një postimi në faqen zyrtare të

Shumë familje shqiptare në Zvicër janë angazhuar në mbledhjen e ndihmave si nga ana financiare, ashtu edhe në materiale ushqimore për familjet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit i cili mori jetën e 51 personave nën rrënojat e banesave

“Kosova është shtëpia juaj sepse kombi shqiptar është streha jonë”, ky është një nga mesazhet që përcillet nga postimi i Lëvizjes Vetëvendosje, pasi lideri i kësaj lëvizje Albin Kurti bashkë me disa bashkëpunëtorë të partisë kanë vizituar kampin ku po

Politika shqiptare është bashkuar si rrallëherë, pas fatkeqësisë që shkaktoi tërmeti i 26 nëntorit, i cili solli humbjen e disa jetëve dhe mbi 658 të plagosur. Kryedemokrati Lulzim Basha është parë në Thumanë në një nga zonat më të dëmtuara