Pakategorizuar

Hëna shpesh përshkruhet si një simbol i femrës. Një mishërim i ritmit të kohës. Një metaforë për ciklet e femrës. Dhe një forcë e bukur që mund të ndikojë në gjithçka, nga valët e oqeanit te emocionet tona. Fillimi i

Shqipëria ofron mundësi për të jetuar me kosto të ulët në krahasim me shumicën e vendeve të tjera në Europë, por natyrisht kjo jo në raport me të ardhurat mesatare në vend. Në këtë artikull, do të shqyrtojmë dhe krahasojmë

Organizimi i ditës suaj mund të jetë një sfidë, veçanërisht nëse keni një orar të ngjeshur. Por duke ndjekur disa këshilla të thjeshta, mund të shfrytëzoni sa më shumë kohën tuaj dhe të bëni më shumë. Planifikoni ditën tuaj një

Astrologjia – një shkencë apo pseudoshkencë? Astrologjia është një fushë që ka të bëjë me studimin e lidhjeve të mundshme midis pozicionit të trupave qiellorë dhe ngjarjeve në tokë. Në këtë seksion, do të shqyrtojmë natyrën e astrologjisë dhe përse

Nuk e dimë kush frymëzon e prek më shumë në këtë histori. Vajza 19 vjeçare, prindërit e saj, apo ata që janë ofruar ta ndihmojnë. Dardë Dhimo, një adoleshente 19-vjeçare nga Korça, është një shembull frymëzues për të gjithë ne

Smartwatch-ët po bëhen gjithnjë e mëpopullorër tek fëmijët. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të karakteristikave që mund të jenë të dobishme për prindërit, si ndjekja me GPS, thirrjet për emergjenca dhe kontrolli prindëror. Megjithatë, ka edhe disa ide kundër që duhen

Nuk ka dyshim se bota e teknologjisë po përparon në nivele të jashtëzakonshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale. Megjithatë, disa nga rezultatet janë vërtet frikësuese. Chatbotët po kërkojnë qasje në kodet bërthamore, ndërsa të tjerë janë duke u përpjekur të bindin

Nikotina krijon varësi dhe është një nga arsyet kryesore pse produktet e duhanit si cigaret janë kaq të vështira për t’u lënë. Kjo varësi krahasohet me heroinën e kokainën, për shkak të ndikimit që ka në tru. Kur nikotina absorbohet

Në një epokë ku teknologjia po avancohet me shpejtësi, gazetarët po eksplorojnë mundësitë e Inteligjencës Artificiale (IA) për të përmirësuar prodhimin dhe prezantimin e lajmeve. Ky artikull do të shqyrtojë se si IA po përdoret në fushën e gazetarisë, duke

Nëse fëmija juaj po fillon kopshtin ose po nis një vit të ri shkollor rikthyer, duhet përgatitje për tia bërë atyre sa më të lehtë. Kur nis ndjarja me prindërit është e natyrshme që fëmijët të përjetojnë ankthin — pasi