Botë

Nga Kate Morgan BBC* Pavarësisht nëse e bëjnë në mënyrë të vetëdijshme apo të pa vetëdijshme, shumë gra në marrëdhëniet heteroseksuale vënë karrierat e tyre në plan të dytë për të lejuar partnerët e tyre të avancojnë. Kur Kerry ishte

Bazuar në analizën e kompanisë Pikasa, mediat në Shqipëri kanë patur mbulim mediatik më të ulët në Ballkanin Perëndimor për zgjedhjet në Turqi në periudhën 13.05.2023-15.05.2023. Një nga arsyet për këtë është skena politike e zjarrtë dhe protestat në Shqipëri,

“Të 30-ët’’

“Të 30-ët’’, është një projekt që synon promovimin e të rinjëve të talentuar, të cilët kanë spikatur në fusha të ndryshme apo që zhvillojnë aftësi të veçanta. Të rinjtë Shqiptarë që dëshirojnë t´i japin më shumë zë potencialit, energjisë dhe

Cmimi Pulitzer për vitin 2022 i është dhënë Uashington Post për raportimet dhe mbulimin e ngjarjeve në Kapitol Hill. Ka fituar dhe New York Times për tregimin e këtij viti luftërash dhe konfliktesh me pamje dhe fjalë Uashington Post ka

Sipas organizatës metereologjike botërore, brenda 2026-ës do të regjistrohet viti më i nxehtë në histori duke kaluar rekordin e vendosur nga viti 2016. Ka 93% mundësi që të paktën një vit mes 2022 dhe 2026 të bëhet më i nxehti

Fluturimi i Virgin Atlantic që u nis nga aeroporti Heathrow ne Londër për në New York është shtyrë, Një orë  para nisjes, teksa avioni po fluturonte mbi Irlande, bashkë piloti pranoi se nuk e kishte kaluar testin e fundit të

Një numër gjithnjë e në rritje kompanish japoneze po aplikojnë javën me katër ditë pune me mundësinë për nëpunësit që të ekuilibrojnë më mirë jetën familjare me atë të punës. Ose të kenë kohën e duhur për të përditësuar dhe

UKRAINË– Më shumë se 100 ukrainas janë shpëtuar nga rrënojat e fabrikës së çelikut “Azovstal” në Mariupol, ku kishin mbetur të bllokuar. Në videot e publikuara nga mediat, shihen gra e fëmijë duke dalë nga bodrumet e fabrikës të shpëtuar

Pas 2 vitesh mbyllje si pasojë e pandemisë Zelanda e Re mirëpret sërish turistët të cilët gjithsesi duhet të jenë të vaksinuar dhe të kryejnë një test për COVID. Zelanda e Re aplikoi kontrollet kufitare më të ashpra në botë

Në ditën e 66 të luftës dhjetëra aktivistë kundër luftës janë mbledhur në kryeqytetin hungarez të shtunën. Njerëzit ishin të veshur me ngjyrat e flamurit ukrainas blu dhe të verdhë ndërsa mbanin në duar pankarat ku lexonin “Stop Putin, Stop