Koha e Lirë

8 vite më parë 28 vjeçari Ergys Vladi themeloi Eco Albania Adventure, derisa u bë guida zyrtare e 16 ambasadorëve të huaj në Shqipëri. Për përtacët që duan të rrinë para televizorit aventurat e Ergysit mund të jenë çmenduri.  E

Balancimi i punës me jetën personale është një detyrë e vështirë dhe në shumicën e rasteve na duket e pamundur. Rezultati është që ne i nënshtrohemi kaosit ekzistencial dhe i lëmë detyrimet profesionale të pushtojnë jetën tonë. Nëse keni parasysh disa

Ka prova të qarta se dëgjimi i muzikës së preferuar, mund të ndihmojë në përmirësimin e humorit dhe reduktimin e ankthit. Dr.Met Mekreri nga UNSW Medicine & Health në Australi, thotë se dëgjimi i muzikës, luajtjae një instrumenti apo këndimi, shkakton një reagim emocional, që ka gjithashtu edhe një element fiziologjik. Se pse muzika ka aftësinë të shkaktojë këtë reagim emocional, kjo është ende objekt debatesh. Por duket se ka të bëjë me krijimin e një lidhjeje

Lumtura perceptohet dhe krijohet ndryshe nga secili prej nesh. Më poshtë rendisim disa nga sekretet e njerëzve që kanë gjetur lumturinë në jetën e tyre. Ata zgjohen herët Nuk keni nevojë të zgjoheni në 5 të mëngjesit dhe të vraponi

Aktivitetet që bëjmë para gjumit duhet të jenë relaksuese për të ndihmuar trupin të flejë. Për shumë njerëz, leximi i një libri është një rutinë para se të shkojnë në shtrat. Megjithatë, ekspertët thonë se është e rëndësishme të zgjidhni

Kujtimet e së kaluarës i ruajmë përmes fotografive të bukura. Ndonjëherë, kur kemi nostalgji për ditët e shkollës, rininë, momentet e bukura nga pushimet verore apo ngjarjet e tjera që kemi përjetuar. E pikërisht në ato ditë ne nxjerrim një

-Hapni aplikacionin Google në celularin tuaj -Klikoni në të djathë të ekranit -Më pas klikoni opsionin e dytë: “Fshi 15 minutat e fundit” Këto 3 hapa duhet të ndiqni që të fshini çfarë keni kërkuar në 15 minutat e fundit.

Studimet tregojnë se varësia ndaj internetit është në rritje, veçanërisht mes të rinjve. Por shumë gjermanë i kanë rezistuar këtij trendi. Edhe pse shumica e gjermanëve kanë prej kohësh një modem të instaluar në shtëpi për të pasur akses të shpejtë

Librat elektronikë duket se e kanë ndryshuar perceptimin tonë mbi leximin. Në një artikull të fundit, faqja e internetit Book Riot e ka rihapur këtë temë. Në fakt, një studim i kryer që në fillimin e viteve 1990, kishte treguar se leximi në ekran ishte më i ngadaltë dhe më

Një shkrimtare e romaneve rozë në Oregon, e cila në 2011-ën kishte shkruar një ese të titulluar “Si të vrasësh bashkëshortin tënd” duhet të përballet me një proces gjyqësor pasi akuzohet se ka vrarë me armë zjarri bashkëshortin e saj