Fact Check Pozitiv

Kryeqyeti ka hyrë në periudhën e festave kombëtare. Këtë vit do të jetë pak më ndryshe, se Nëntoret  e shkuara, pasi Tirana përkujton 75 vjetorin e çlirimit. Për këtë arsye, për të dytin vit radhazi, Bashkia e Tiranës rikthen nismën

Merreni me pozitivitet titullin, pasi jemi të bindur që dashuria kalon nga stomaku, por më 14 Nëntor deri më 17, bëni një xhiro tek sheshi Nënë Tereza dhe “stomaku” do t’ju kërkojë me patjetër një “pit-stop” aty.  E kemi fjalën

Nëse thua “batanije”, mendja të shkon tek ato të ngrohtat që mbështillesh mirë e mirë, në këto ditë me shi. Në fakt, i njëjti koncept është, por nga kushte ekstreme të motit mbrohet toka. E kemi fjalën për “batanijet ekologjike”,

Fëmijët e çdo brezi, mbase të shtyrë pak nga prindërit apo gjyshërit, nuk i shpëtojnë dot pyetjes “Çfarë do të bëhesh kur rritesh?”. Thënë kjo, të rrallë janë ata që, të paktën një herë të vetme,  nuk e kanë shprehur

“Decoders” është një grup i përbërë nga disa të reja të cilat morën pjesë në konkursin “Technovation challenge” një konkurs ndërkombëtar vetëm për vajza. Ky konkurs i stimulon vajzat që të përdorin teknologjinë për të gjetur zgjidhje reale mbi problemet

“Nuk është e domosdoshme të gërmosh thellë për të gjetur një thesar. Unë e zbuloj çdoherë që shkoj në një Bibliotekë”. Kjo është mirëseardhja në një prej Bibliotekave të Vogla të Tiranës të cilat kanë nisur të marrin jetë çdo

E dini se në cilin vit, ka hyrë makina e parë në Shqipëri?! Bëhet fjalë për 1913-n, një automjet i markës italiane Fiat dhe pronari i së cilës, ishte një shqiptar nga Çamëria, me mbiemër Sulioti. Këto janë të dhënat

Është vetëm 7 vjeç, por është shpallur “Lexuesja e Vitit”. Emi Resuli, vogëlushja nga Tirana, është ndër anëtaret më të vogla të bibliotekës “Hamit Beqaj” në njësinë bashkiake 8, të kryeqytetit.  Që prej hapjes së kësaj biblioteke në muajin Tetor

Jo çdo subjekt apo qytetar që ndot qytetin, gjobitet! Ky është rasti i një biznesi në Tiranë, i cili ka dhënë shëmbullin, se si duhet vepruar, pa qenë e nevojshme vendosja e masës administrative, nga strukturat e Bashkisë Tiranë. Ndërgjegjësimi

Jetesa e familjes Nuredini, është e njëjtë me atë të dhjetra familjeve të tjera rome që jetojnë në Shqipëri. Bashkëshorti që merret me mbledhjen dhe shitjen e mbetjeve të riciklueshme, gruaja dhe fëmijët që lypin në situatë rruge. Në të