Ekskluzive

Familja u shpërngul nga Dibra vetëm për të siguruar terapinë e Amit, 7 vjeçe. Me vështirësi të mëdha ekonomike ata gjithsesi kanë “luftuar” për vijimin e terapisë së Amit. Por gjatë pandemisë ata kanë pasur vështirësi të mëdha për vijimin

Jo e lehtë për prindërit menaxhimi i situatës me fëmijët gjatë izolimit përgjatë pandemisë së Covid 19. Ata pranojnë vështirësitë në menaxhimin e fëmijëve me aftësi të kufizuar. Sipas tyre kushtet e shtëpisë nuk i favorizojnë në realizimin e terapive

Nuk kanë qenë të lehta ditët e izolimit nga Covid-19 për të gjithë qytetarët. Por më të vështirë këtë periudhë e kanë pasur prindërit dhe fëmijët me aftësi të kufizuar. Joni është 9 vjeç dhe nuk e ka pasur aspak

Perla 9 muajshe, e diagnostifikuar me sindromën Down. Ka nisur terapinë që në muajin e 3 të jetës në qendrën “Pro PAK”. Ka ushtrime të përcaktuara që i përcillen nga terapisti online çdo ditë online. Pandemia ndikoi negativisht në terapi

Izolimi për shkak të pandemisë shumë i vështirë për të gjithë prindërit. Veçanërisht për prindërit me aftësi të kufizuara. Izolimi merr tjetër kuptim për ta, e vështirë për tu menaxhuar për prindërit. Këshillimi është i domosdoshëm. Qendra “Pro PAK” ofron

Ami gjatë shërbimit e logopedisë online nga qendra “Pro PAK”. Ka të instaluar implantin koklear që në moshën 3 vjeçare. Me Amin është punuar shumë për shtimin e fjalorit të saj. Terapia logopedike ka qenë e vështirë gjatë Covid-19. Ajo

Shqipëria ka bërë përpjekje të vazhdueshme dhe të vlerësuara pozitivisht në raportin e Komisionit Europian(Mars, 2020) për të adresuar kërkesat e pabazuara të shtetasve shqiptarë që kërkonin azil në vendet anëtare të BE dhe në vende të tjera të zonës

Shqipëria është në momentin më të rëndësishëm të saj në procesin e integrimit, pas miratimit në mënyrë unanime të draftit nga 27 vendet anëtare të bllokut për çeljen e negociatave për anëtarësimin e vendit në Bashkimin Europian. Në përpjekje të

Një vajzë adoleshente, e rritur mes problemeve, vështirësive, një baba në burg dhe një mama me problem të shëndetit mendor mendonte se gjithshka i kishte shkuar keq, madje aq keq sa nuk kishte më asgjë për të humbur. Por një

Blake është vetëm 6 vjec por është kthyer në titull lajmesh nga SHBA e deri në Shqipërinë tonë. Kjo falë një gjesit të thjeshtë e tepër të fuqishëm. Vetëm me një gjest ai tregoi se sienergjia positive mund të ndihmojë