Rekomandim i Redaksisë

Nevojitet veprim urgjent e i përshpejtuar për të ndaluar gjymtimin gjenital femëror, martesat në moshë të miturit dhe praktika të tjera të dëmshme kundrejt grave dhe vajzave, sipas një Raporti të Fondit të Kombeve të Bashkuara mbi Popullsinë (UNFPA). Çdo

Alanna Armitage, Drejtore Rajonale e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë (UNFPA) për Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore tha në një intervistë për Euronews Albania se nga një studim i fundit në Shqipëri vihet re shtimi i numrit të vajzave

Martesa e fëmijëve – d.m.th martesa zyrtare ose bashkimi joformal i një personi nën moshën 18 vjeç – është një shkelje e të drejtave të njeriut dhe të drejtave të fëmijës. Martesa e fëmijëve i vendos bashkëshortët fëmijë – dhe

Elona Gjebrea, deputetja e Partisë Socialiste ka sot 7 propozime se si mund të forcohet sistemi arsimor në vend, me qëllim parandalimin e rasteve të ngjashme me atë të 15 vjeçares, ngjarje që shokoi jo pak opinionin publik. Deputetja socialiste

PASOJAT TE PAK GJATË IZOLIMIT (9 MARS – 31 MAJ): 1. Sfida e riorganizimit të shërbimeve online. 2. Jo të gjithë fëmijët arritën të përfitonin nga shërbimi online: • Disa nuk zgjodhën shërbimin online • Disa nuk kishin internet në

Nuk ka qenë shumë e thjeshtë mbyllja në shtëpi për fëmijët me AK (aftësi të kufizuar). Për psikologët ndryshimi i menjëhershëm i rutinës ditore e vështirësoj të gjithë stilin e jetës. Ishte e nevojshme që për fëmijët me AK të

Kriza ekonomikë për shkak të pandemisë së Covid 19 ka prekur rëndë edhe organizatat joqeveritare. Kriza duket e thellë dhe donacionet janë ndërprerë thuajse në masën 100%. Në të njëjtën situatë është edhe Fondacioni Pro PAK, i cili sot ka

Pandemia globale Covid 19 preku Shqipërinë në 9 mars 2020. Menjëherë qeveria shqiptare vendosi mbylljen e çdo aktiviteti në vend. Çerdhet, shkollat, universitetet, qendrat e shërbimeve për fëmijët u mbyllën. Edhe qendrat që ofrojnë shërbim për personat me aftësi të

Familja u shpërngul nga Dibra vetëm për të siguruar terapinë e Amit, 7 vjeçe. Me vështirësi të mëdha ekonomike ata gjithsesi kanë “luftuar” për vijimin e terapisë së Amit. Por gjatë pandemisë ata kanë pasur vështirësi të mëdha për vijimin