Lajmet e Ditës

Të sjellësh jetë një fëmijë në kohë pandemie është një sfidë e madhe për nënat e reja, pasi COVID nuk ka mëshirë për askënd. Ky moment emocionues për të dy prindërit mbart edhe shqetësimin e rrezikut të infektimit me virusin

Gratë në të gjithë botën e kanë të vështirë, gati të pamundur për të marrë vendime përsa i takon fizikut të tyre për të kryer ose jo marrëdhënie seksuale me partnerin, apo për të përdorur ose jo kontraceptivë si një

Të heqësh dorë nga karriera, të rrisësh fëmijët dhe të qëndrosh në shtëpi është padiskutim punë me kohë të plotë. Por, ky fakt nuk konsiderohet si i tillë dhe rrjedhimisht nuk paguhet. Gratë shpenzojnë plot 88% të kohës së tyre

Pas 15 vitesh në vend, situata lidhur me kujdesin shëndetësor dhe social, do të bëhet kritike! Ky fakt evidentohet në raportin e publikuar nga UNFPA, lidhur me sfidat demografike të vendit. Në raport një vend të veçantë në sfidën demografike

Qeveria shqiptare duhet të gjejë një zgjidhje afatgjatë për inkurajimin e lindjeve, pas shifrave alarmante mbi plakjen e popullësisë! Në 15 vitet e ardhshme vendi do të përjetojë një rritje të paprecedentë të popullatës mbi 65 vjeç. Në këtë përfundim

Shqipëria është vizituar nga 60 përqind më pak të huaj, gjatë vitit 2020, krahasur me një vit më parë! Arsyeja: Covid-19! Nga të gjthë sektorët e ekonomisë, turizmi rezulton si më i prekuri, me një mbyllje të veprimtarisë deri në

Varfëria, papunësia dhe niveli arsimor i prindërve rezultojnë të mbeten faktorë të rëndësishëm të abuzimit fizik tek fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri në një dekadë. Ky është përfundimi i raportit “Abuzimi i adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri”, i përgatitur

Shqipëria renditet ulët në treguesit e konkurrencës së inovacionit, por COVID-19 ndikoi në rritjen e përdorimit të teknologjive të reja. Kjo është e dhëna që vjen nga një anketim realizuar në të gjithë vendin, lidhur me ndikimin e koronavirusit tek

Si të gjithë sektorët e ekonomisë së vendit, edhe bujqësia u prek direkt nga kriza e pandemisë Covid-19. Por, ndryshe nga sektorë të tjerë, si turizmi, i cili ende pas një viti ka vështirësi të mëdha, bujqësia apo agrobiznesi në

“Më shumë Zgjedhje: Politikat Familjare të Përgjegjshme Gjinore për Sektorin Privat në Ballkanin Perëndimor dhe Moldavi”. Ky është projketi i ri rajonal i Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë (UNFPA) në Shqipëri, i cili vjen si një projket në