KRYESORE

Masat e izolimit kanë sjellë pasoja në shoqëri të ndryshme. Qytetarët u detyruan të qëndronin për muaj të izoluar në shtëpi, ndërsa kishte edhe një kategori që ishin të detyruar të qëndronin vazhdimisht të izoluar. Këto ishin pikërisht moshat e

Pedagogia e gazetarisë Iris Luarasi e shikon median si aleatin më të mirë në luftën kundër dhunës në familje. Një fakt i tillë sipas saj ka ndodhur edhe gjatë periudhës së Pandemisë së Covid 19, kohë ku sipas saj media

Periudha e Covid – 19 zbehu çdo lajm tjetër në redaksitë e lajmeve në Shqipëri. Televizonet, media e shkruar dhe ajo online u përqendruam vetëm në informacione mbi pandeminë, shpesh me mangësi dhe që shkaktuan konfuzitet tek publiku. Por kjo

Shtresat në nevojë ishin ato që në fakt kanë vuajtur më së shumti izolimin për shkak të Covid – 19. Kushtet e vështira në të cilat ata jetojnë janë përkeqësuar edhe më tej gjatë izolimit. Edlira Çepani, përfaqësuese e shoqërisë

Në kohët e sotme është kthyer në normalitet lëvizja me biçikletë. Por nëse të rriturit e njohin më mirë kodin rrugor (edhe kur nuk e zbatojnë ), puna duhet të përqendrohet tek të vegjlit. Ashtu si e mëson në fëmijëri

Pavarësisht prezencës së gjerë të fëmijëve në internet, 1 në 3 përdorues të internetit në gjithë botën është minoren. Shumë pak është bërë për mbrojtjen e tyre nga rreziqet e botës dixhitale dhe për të rritur aksesin e tyre në

Në prag të Ditës Evropiane për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Shfrytëzimi Seksual dhe Abuzimi Seksual, më 18 nëntor, Këshilli i Evropës ka botuar një sërë videosh udhëzuese në internet se si të mbrojmë fëmijët nga rreziqet e reja të natyrës

Barazia gjinore ka rëndësi në përgjigjen ndaj COVID-19, dhe sipas një studimi të fundit gratë në vendin tonë kanë qenë më të goditura gjatë pandemisë krahasuar me burrat. Pandemia e COVID-19 nuk është vetëm çështje shëndetësore. Covid ka ndikuar në

Cilët janë njerëzit që abuzojnë seksualisht me fëmijë? Është e pamundur të përshkruash një abuzues seksual tipik apo një pedofil. Rastet e raportuara vazhdimisht në media kanë treguar se ata janë kudo. Mund të jetë prindi i një fëmijë, i

Skandali i abuzimit seksual me 15-vjeçaren në qytetin e Kamzës, ka qenë një nga ngjarjet më të bujshme të ditëve të fundit që bëri bashkë femrat shqiptare në protestën e zhvilluar në slloganin “Për Fëmijërinë e vjedhur”. Protestat dhe marshimet