Te rinjte

Varfëria, papunësia dhe niveli arsimor i prindërve rezultojnë të mbeten faktorë të rëndësishëm të abuzimit fizik tek fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri në një dekadë. Ky është përfundimi i raportit “Abuzimi i adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri”, i përgatitur

Sot “Jo Tabu” vjen ndryshe duke pasur pjesëmarrëse Anduela Ndreun gazetare dhe mamaja e Elisës 11 vjeç. Ato kanë pranuar të flasin pa tabu për mënyrën si e jetojnë jetën, kush janë personat dhe faktorët që kanë më shumë influencë

Emisioni “Jo Tabu” trajton sot një nga temat që vazhdon të jetë ende tabu në shoqërinë shqiptare, prirjet homoseksule apo lesbike. Ato jo vetëm nuk pranohen nga një pjesë e shoqërisë, por nuk diskutohet për to dhe shumë prej personave

Gjatë moshës së adoleshencës fëmijëve i duket vetja të rritur dhe duan që të bëjnë çdo gjë vetëm. Ata duan të shkojnë në shkollë vetëm apo të kalojnë më shumë kohë online, por kjo sigurisht ka pasoja dhe ata duhet

Emisioni “Jo Tabu” në këtë episod të tretë do të sjellë një nga fenomenet, që prek më shumë të rinjtë shqiptarë dhe ai është bullizmi. Për këtë temë do flasin znj. Elma dhe vajza e saj Hana, e cila ka

Në këtë episod të dytë, emisioni “Jo Tabu” do tregojë marrëdhënien mama-djalë, në një bisedë të çlirët për problemet që kanë adoleshentët, pëlqimet e para dhe marrëdhënien e parë seksuale. Etleva është 50 vjeç nënë e katër fëmijëve. Në “Jo

Familja është vendi i parë dhe më i sigurt për të marrë bazat e edukimit mbi shëndetin seksual riprodhues. Andi dhe Marjo Rabiaj janë dy vëllezër me tetë vite diferencë në moshë, që vijnë nga qyteza e Ballshit ku të

Kanceri i qafës së mitrës bën që çdo vit në Shqipëri, të humbin jetën 2 mijë deri në 3 mijë femra të shëndetshme! Shifrat shqetësuese vijnë të publikuara në raportin e UNFPA Albania, lidhur me kancerin e dytë më të

Edukimi shëndetësor-seksual u bë pjesë e sistemit arsimor shqiptar në vitin 1995. Pavarësisht se kanë kaluar 25 vjet nga ajo kohë, ende sot flitet për trajnimin e mësuesve lidhur me këtë aspekt, për shkak se është një element që shpesh

Nevojitet veprim urgjent e i përshpejtuar për të ndaluar gjymtimin gjenital femëror, martesat në moshë të miturit dhe praktika të tjera të dëmshme kundrejt grave dhe vajzave, sipas një Raporti të Fondit të Kombeve të Bashkuara mbi Popullsinë (UNFPA). Çdo