YOUTH

Ermal Spahiu është gazetar I ardhshëm por ndërkohë që studion degën që do të jetë profesioni I tij prej shumë vitesh shkruan edhe letërsi artistike.   Një tjetër shkrimtare, Denada Fera qendron krah tij si një autore e re. Të

Pasion apo profesion? E thënë thjesht – pasioni është entuziazmi për diçka ndërsa profesioni është karriera që ka një person. Shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë kanë kanë probleme me zgjedhjen mes pasionit dhe profesionit. Por brezi i ri duket se

Xhuliana Salillari ka mbaruar studimet për administrim biznesi. Por veç shifrave asaj i pëlqen edhe të skruajë. Frymëzimin e gjen kudo dhe nuk shpërdoron asnjë mendim të bukur. i kthen ato në shkrime e poezi. Edhe Evelina Hoxha preferon poezinë,

Nga laboratori, nga tavolina e punës, në natyrë apo prapa një kompiuteri. Rexhina Pelivani e gjen kudo frymëzimin e saj për të ngjizur krijimet e saj. Ndërsa Lorela Kukaj, një makeup artist, e diplomuar për pikturë dhe skenografi është pjesën

Njëri pëlqen muzikën shqiptare. Quhet Panajot Hamzallari dhe është 25 vjeç. Ka nisur të luajë kitarë e të këndojë 10 vite më parë. Prej 5 vitesh performon edhe në lokale. Kryesisht luan serenata por nuk ndan edhe muzikën Rock. Ndërsa

Mario Dine është 21 vjeç dhe studion arkitekturë. Ai ka besim se Tirana po ndryshon, e bashkë me miq të tjerë po jep kontributin e vet për këtë. Mario & friends kanë zbukuruar shumë fasada të kyeqytetit me muralet e

Për Juarda Allkon gjithshka nisi me një kompeticion bukurie. Më pas fashion designer u kthye në pssion me synimin që të jetë profesioni I të ardhmes. Ndërsa Hume Gjana është orjentuar te shkenca. Atje dëshiron të japë kontributin e saj

Kidia Goxhomani 19 vjeçe, është një tjetër shembull tipik multidimensional i rinisë premtuese që po rritet sot në Shqipëri. Ajo studion Planifikim e Menaxhim Urban por ka pasion përrallat dhe poezinë. Ndërsa Megi Stambollxhiu është një tjetër vajzë që meriton

Anisa Krasniqi është një vajzë plot botë. Ka aq shumë frymëzim brenda vetes sa e rishpik veten në forma e talente të ndryshme brenda periudhave shumë të shkurtra. Studente në Universitetin e Tiranës, dega Gjuhë – Letersi, Anisa informohet shkruan

Iliada Mata është një 19 vjeçare që ka pasion komunikimin me të gjitha format e mundshme.  Flet përmes artit, letërsisë,  prezantimit apo poezisë. Ndërsa Valmir Visha ka prirje e pasion angazhimin politik, si student i kësaj dege. Pa ndrojë, me