Vlen të dihet

Trendi i ri i dietave / Monitorim glukozës edhe kur nuk je diabetik. A keni parë ndonjëherë persona që mbajnë disqe plastike të bardha dhe keni pyetur veten për qëllimin e tyre? Këto pajisje të pakuptueshme janë biosensorë, përdorur kryesisht

Sipas një raporti të publikuar nga Gallup dhe Fondacioni Walton  për Familjen të rinjtë e Gjeneratës Z, (Gen Z) sot kanë më shumë probleme me shëndetin mendor. “Vetëm 47% e amerikanëve të Gen Z po gëzojnë rininë e tyre –

Një studim i fundit i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) ka zbuluar se fëmijët që shkruajnë me dorë mësojnë dhe kujtojnë më efektivisht se ata që përdorin kompjuterë ose pajisje të tjera për të

Duket sikur ishte dje dita kur po bënim fotografi për ditën e parë të shkollës dhe futnim citate inkurajuese në kutitë e drekës. Edhe pse nuk jemi të sigurtë se si kalon koha kaq shpejt, ne e dimë se fëmijët

Nikotina krijon varësi dhe është një nga arsyet kryesore pse produktet e duhanit si cigaret janë kaq të vështira për t’u lënë. Kjo varësi krahasohet me heroinën e kokainën, për shkak të ndikimit që ka në tru. Kur nikotina absorbohet

Blerja e një shtëpie të dytë, ndryshe quhet edhe shtëpi e pushimeve, mund të jetë një lëvizje financiare e zgjuar nëse planifikoni ta përdorni disa herë në vit. Por, nëse keni nevojë për një kredi hipotekare për të blerë një

Në një epokë ku teknologjia po avancohet me shpejtësi, gazetarët po eksplorojnë mundësitë e Inteligjencës Artificiale (IA) për të përmirësuar prodhimin dhe prezantimin e lajmeve. Ky artikull do të shqyrtojë se si IA po përdoret në fushën e gazetarisë, duke

A mendoni se ka ndonjë ndikim rendi i lindjes në personalitetin e fëmijëve? Shpeshherë duket se fëmijët e parë, të dytë, të mesëm dhe të fundit kanë karaktere të ndryshme. Ekspertët pohojnë se ekziston një lidhje midis rendit të lindjes

Nëse fëmija juaj po fillon kopshtin ose po nis një vit të ri shkollor rikthyer, duhet përgatitje për tia bërë atyre sa më të lehtë. Kur nis ndjarja me prindërit është e natyrshme që fëmijët të përjetojnë ankthin — pasi

Nëse jeni pronar i një biznesi të vogël, duhet të përballeni me shumë përgjegjësi të përditshme. Njohja themelore në të gjitha fushat e operacioneve të biznesit mund të shkojë shumë larg në ndihmë të zhvillimit të biznesit tuaj dhe në