Art & Kulturë

Në një botë ku përjetohet stresi dhe ankthi në mënyra të ndryshme, shprehjet motivuese janë si një dritare e hapur që na jep shpresë dhe frymëzim. Ata janë fjalë që na nxisin të ndjekim ëndrrat, të përballim sfidat dhe të

Një histori frymëzuese nga Shkolla 9-vjeçare në Kavajë: Transformimi i Komunitetit nis edhe nga një nxënës Në qytetin e vogël të Kavajës, një histori frymëzuese vjen nga një prej shkollave kryesore të qytetit, Shkolla 9-vjeçare “Mehmet Babamusta”. Ky është vendi

Ka ardhur koha për të festuar! Karnavalet në Shkodër janë gati të fillonin për tre ditë plot magji dhe argëtim. Në datat 23-24-25 Shkurt, rrugët e Shkodrës do të shndërrohen në një skenë të gjallë e të ngjarjeve të mrekullueshme

Një nga strategjitë më të thjeshta por efektive për menaxhimin e peshës është ecja. Është një aktivitet lehtësisht i arritshëm. Ne do të diskutojmë se si ecja 2 orë në ditë për një muaj rezulton në përfitime të shumta shëndetësore

Në botën tonë, nisim të dëgjojmë histori që nga koha kur jemi fëmijë. Pengesat e botës dhe sfidat e papritura shfaqen në shumë vepra letrare, qofshin ato libra për fëmijë, tregime të shkurtra, kujtime, apo biografi. Historitë frymëzuese ofrojnë motivim

Arqipeshkvia e mëparshme e Durrësit në Delbnisht është kthyer në jetë përmes projektit të madh EU4Culture, një përpjekje e financuar nga Bashkimi Evropian dhe drejtuar nga UNOPS. Ky projekti ka pasuar një rrugë të gjatë të rikonstruksionit dhe rinovimit, duke

“Nën ujë jam kampion…po njësoj dua të jem edhe në sipërfaqe. Unë jam Kejsi Fetishaj…dhe unë notoj”. Noti, një sport i mahnitshëm që na çon në një udhëtim emocionues mes ujërave të thella, është shumë më tepër se një sport.

Në botën e sportit, ka shumë histori frymëzuese të sportistëve të mrekullueshëm, por pak kanë arritur të ndikojnë aq shumë në të tjera sa Melisa Agolli. Ajo është një gjimnaste e njohur, por mbi të gjitha një frymëzim për të

Sportistët shpesh shihen si role modele, veçanërisht nga të rinjtë. Kjo ndodh sepse ata janë zakonisht të formuar, të suksesshëm, dhe të respektuar. Kur sportistët promovojnë mënyrën e shëndetshme të jetesës, kjo mund të ketë një ndikim pozitiv në shëndetin

Ka momente kur pasi jeni mësuar me zakonin e leximit të librave, humbni interesin dhe nuk mundeni të gjeni më kënaqësinë në lexim. Ky artikull ofron këshilla për të kthyer pasionin tuaj për leximin dhe për të arritur të lexoni