Archive

Ditët e gjata të pushimit nga festat e nëntorit, janë kthyer tashmë në një mundësi të mirë për të bërë një shkëputje të shkurtër pushimesh me familjen. Por edhe pse janë festa kombëtare, shqiptarët preferojnë të zgjedhin destinacione jashtë vendit

Tre vite më parë Shqipëria u zgjua nën terrorin e shembjeve të tokës nga tërmeti i 26 nëntorit. Shumë kohë e shumë premtime kanë kaluar që prej asaj dite, por ende shumë familje nuk kanë hyrë dot në shtëpitë e

Zhvillimi i vrullshëm i teknologjisë ka vendosur në pikëpyetje të ardhmen e shumë profensioneve në të gjithë botën. Një ndër to edhe profesionin e përkthyesit. A ndihen të rrezikuar përkthyesit sot se së shpejti tregu nuk do të ketë më

Gjimnazi “Gramoz Palushi” ishte ndalesa e radhës e bisedave letrare në kuadër të projektit “Evropa përmes Letërsisë”. Biseda u zhvillua në ambjentet e shkollës “bajram Curri” për shkak se gjimnazi i Kamzës po rikonstruktohet. Të rinj të jashtëzakonshëm u bënë

Interesi për të marrë makina me qira ka pësuar rënie. Shtrenjtimi i çmimeve duket se ka dhënë efekt te rezervimet, të cilat nuk bëhen në afatgjatë. Rritja e çmimit të naftës ka ndikuar në mënyrë direkte te këto biznese. Kastriot

Ai është “dora” pas blog-ut “Historia ime”. E nisi fillimisht me historinë e jetës së tij, ku rrëfeu homoseksualitetin që e kishte zbuluar hershëm tek vetja. Edliri është 23 vjeç dhe hyn në ata persona që nuk ngurrojën të tregojnë

“Të tregosh është thuajse gjithmonë një dhuratë”-kështu e nis romanin “Fytyra jote nesër” shkrimtari spanjoll Javier Marias. E po kështu nisi edhe takimi me nxënës të shkollës së mesme “Elez Isuf Ndreu” në bashkinë e Kamzës, duke folur për rëndësinë

Festat e nëntorit janë ndoshta të vetmet festa që na bashkojnë pa dallime. Nuk ka fe apo kufij tokësorë që të bëjnë dallimin.  Rrjetet sociale janë mbushur me postime të të gjitha moshave. Më shumë vihet re te të vegjlit.

Interpretimi i ëndërrave konsiderohet një lloj magjie, një dhuratë e mbinatyrshme që u jepet njerëzve nga dikush më i mençur dhe më i vjetër. Shumë, ndoshta, besojnë se absolutisht të gjitha ëndrrat në një mënyrë të fshehtë ende kanë një

Muzeu Historik Kombëtar në javën e festive të 28 dhe 29 Nëntorit është ndryshe. Punonjësit këtu tregojnë se diferencën e bëjnë shkollat dhe fëmijët. Grupet hyjnë e dalin njëri pas tjetrit.  Mësues e prindër shoqërojnë fëmijët nga moshat më të