Rekomandim i Redaksisë në Botë

Bota ka hyrë tashmë prej 4 muajsh në vitin 2024, e ngarkuar me një larmi faktesh sfiduese për t’u përballur dhe analizuar, mes të cilave, pabarazia në të drejtat dhe shëndetin seksual dhe riprodhues, eleminimi i së cilës orienton politikat

Në një rrugëtim të jashtëzakonshëm të arritjeve dhe guximit, Kledian Leka, një i ri shqiptar me mungesë të shikimit, është kthyer në burim frymëzimi për të gjithë! Me origjinë nga Shqipëria dhe banues në Casalmaggiore (Cremona), Kledian ka marë diplomën

Dëmtimi i qëndrueshëm i zemrës dhe trurit është një pasojë e COVID-it të gjatë që duhet t’i kushtohet shumë më tepër vëmendje sesa deri tani. Tani ka prova të mjaftueshme për të kërkuar monitorim të vazhdueshëm të individëve në të

Një numër i kanaleve në YouTube kanë kthyer fokusin e tyre nga recensionet e teknologjisë në shpifje mbi disa prej figurave më të njohura të kulturës së personave me ngjyrë, duke përfshirë rapperin Diddy, prezantuesin Steve Harvey, aktorin Denzel Washington

Punët freelancer ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për ata që dëshirojnë të vendosin orarin e tyre, të punojnë nga kudo, ose të marrin projekte që i interesojnë. Shumë profesionistë po kalojnë në punën freelancer, ndërsa më shumë kompani e njohin

Situata e fruthit në Shqipëri dhe në Evropë vazhdon të jetë shqetësuese me një numër të vazhdueshëm të rasteve të raportuara..  Situata në Shqipëri Shqipëria ka pasur një histori të veçantë në lidhje me fruthin: Deri vonë, Shqipëria gëzonte statusin

‘Toksiciteti’ në vendin e punës ka sjellë këndvështrime e debate të shumta. Në pothuajse çdo kompani, ka një punonjës që mendojnë se vendi i tyre i punës është ‘toksik’. Termi është bërë një përdorim i përgjithshëm për të përshkruar çdo

Në një klasifikim të top 50 faqeve të internetit të lajmeve në botë, duke u bazuar në të dhënat e Similarweb, Mail Online dhe CNN ishin dy vetëm në mesin e 10 faqeve më të mëdha të lajmeve në botë

Sipas një raporti të publikuar nga Gallup dhe Fondacioni Walton  për Familjen të rinjtë e Gjeneratës Z, (Gen Z) sot kanë më shumë probleme me shëndetin mendor. “Vetëm 47% e amerikanëve të Gen Z po gëzojnë rininë e tyre –

Një sondazh i ri me të zotët e e kafshëve shtëpiake qen e mace tregoi se ende ekzistojnë disa mite befasuese mbi to. Një shifër befasuese është se 92 për qind e të anketuarve akoma besojnë mite të rreme për