Archive

Pandemia COVID-19 ia shtoi sfidat e raportimit dhe funksionimit medias në Shqipëri

26 shtatori çdo vit simbolizon Ditën Botërore të Kontracepsionit, e lançuar që në vitin 2007, dhe përqëndrohet në vizionin për një botë ku çdo shtatzëni të jetë e dëshiruar. Në Shqipëri shërbimet e planifikimit familjar kanë filluar me liberalizimin e

Prej 7 muajsh jeta e personelit mjekësor fillon dhe mbaron brenda mureve të spitaleve, në shërbim të pacientëve me Covid -19. Tanimë që kanë kaluar disa muaj që nga fillimi i pandemisë, numri i të prekurve me Covid është rritur,

Gazetarët në Shqipëri u vunë përballë një sfide të jashtëzakonshme profesionale nga pandemia globale COVID-19, ndërsa shumë prej tyre u përballën me kërcënimin e vazhdueshëm të infektimit shëndetësor, si dhe me vështirësinë e verifikimit të informacioneve të shpërndara nga institucionet

Gazetarët në Shqipëri u vunë përballë një sfide të jashtëzakonshme profesionale nga pandemia globale COVID-19, ndërsa shumë prej tyre u përballën me kërcënimin e vazhdueshëm të infektimit shëndetësor, si dhe me vështirësinë e verifikimit të informacioneve të shpërndara nga institucionet

Më 14 shtator nisi viti i ri shkollor, ndonëse në kushte të pazakonta për shkak të pandemisë. Rikthimi i nxënësve në bankat e shkollës siç ishte paralajmëruar ka shtuar vatrat e reja dhe infektimet. Që në ditët e para të

Media vendase është në një krizë të shumëfishtë.

“103 të shëruar, 127 raste të reja dhe 4 humbje jete në 24 orët e fundit”, raporton në datë 29 shtator për shqiptarët, Mirela Cami Drejtore e Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor. Këto shifra e kanë çuar në total

Trendi i aborteve të kryera në vite, nxjerr në pah se gjithnjë e më tepër ato kryhen kryesisht nga femrat të cilat nuk janë të punësuara dhe të siguruara. Këto femra në shumicën e rasteve nuk janë të arsimuara e

‘Që të flasë një femër duhet të presë të përfundojnë fjalimin 50 meshkuj’, shembulli maskilist në asamblenë e OKB, si u neglizhuan 3 lideret Pjesëmarrëse në asamblenë e 75 të përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, kanë qenë 3 femra në