Vlen të dihet

Një analizë globale e biodiversitetit tregon se cilat zona kanë më shumë nevojë për ruajtje dhe kërkon të mbrohet gjysma e ekosistemeve tokësore të planetit. Toka po humbet speciet me një ritëm rreth njëqind herë më shpejt se nivelet historike.

Cikloni është një stuhi e cila karakterizohet nga një qendër me shtypje atmosferike shumë të ulët. Shoqërohet me stuhi, erë të fortë dhe shira të rrëmbyeshëm. Por si arrin të fuqizohet një ciklon? Kur shtypja atmosferike fillon të zvogëlohet për

Nga trazirat politike tek ato humanitare, tre muajt e fundit të vitit 2017 kanë parë shumë sfida. Por prapa krizave fshihen dhe ngjarje frymëzuese të progresit në rang global. Më poshtë janë renditur disa nga zhvillimet pozitive historike, që i

Nga Ramadan Çipuri Media në tërësi dhe televizioni në veçanti janë pranuar gjerësisht si mjete të rëndësishme të edukimit të publikëve. Debatet lidhur me këtë rol janë kryesisht për televizionin, qëështë media më e ndjekur në Shqipëri ndër mediat tradicionale.

60 gjimnazistë dhe mësues nga 13 njësitë vendore në periferi të Tiranës, janë ulur në karriget e këshilltarëve bashkiakë për të paraqitur para kryebashkiakut Erion Veliaj kërkesat e tyre për investime për sportin dhe kulturën në shkollat ku mësojnë. Ky

Nga Ramadan Çipuri  TVSH është kanali televiziv që për vite me radhë, falë infrastrukturës së trashëguar  ka sfiduar të gjitha përpjekjet e operatorëve të tjerë privat për të mbuluar me sinjal pothuajse të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë. Duke

Në botë sot ka 1.1 miliardë vajza adoleshente. Në 2015  u konfirmua një abort për për çdo 5 lindje  tek vajzat e reja në Shqipëri. Kjo është historia e një vajze që ka zgjedhur ta sjellë në jetë fëmijën e

Të gjithë e njohin fenomenin global të quajtur bullizëm. Tashmë ky koncept nuk është thjesht një fjalë e huaj por një realitet i prekshëm kryesisht për fëmijët, të cilët bien pre në ambientet e shkollës. Të flasësh duke u bazuar

Nga Ramadan Çipuri Vetëcensura është nga ato terma të cilët sa herë dëgjohen apo rastisen, të ushqen ndjesinë e diçkaje të keqe e të padëshiruar për askënd. Debate, diskutime e studime nga më të ndryshmet janë zhvilluar rreth vetëcensurës. Shkrimtari

Çdo ditë përballemi me probleme të ndryshme, që na krijojnë presion në kënde të ndryshme, mendore, fizike dhe emocionale. Padyshim që do të jeni të stresuar! Ankthi dhe stresi janë të vështirë për t’u shmangur. Duke përdorur ilaçe për t’i