Fuqia e buzëqeshjes
21/03/2019 Shpërndaje

Fuqia e buzëqeshjes

Kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë dhe ndikimin e një gjesti të thjeshtë të fytyrës: buzëqeshjen tuaj. Ajo kuptohet universalisht edhe nga foshnjat, lëvizja e ngritjes së buzëve mund të krijojë ndjenja të lumtura madje edhe kur nuk ndiheni i lumtur.

Gjithkush ka parë se si një i mitur i përgjigjet një buzëqeshjeje. Përgjigja është instiktive. Dr. David Chamberlain studioi foshnjat duke filluar nga konceptimi dhe studioi aktivitetin e trurit te tyre.

Qendrat e buzëqeshjeve në tru janë aktive nga një fazë shumë e hershme e zhvillimit prenatal, dhe tani ato konsiderohen të jenë një pjesë e rëndësishme e të mësuarit se si të përballen me botën, madje edhe para se të shohim pamjen tonë të parë të dritës së ditës.

Dr. Norman Cousins ​​thotë se është në gjendje të sfidojë kancerin e tij me të qeshur, sepse trupi ka sistemin e vet biokimik të përgjigjeve, kështu që edhe një buzëqeshje e rreme mund të çojë në lumturi të vërtetë. Studimet e valëve të trurit kanë zbuluar se stimulimi i një buzëqeshje ishte e mjaftueshme për të aktivizuar qendrat e kënaqësisë në tru.

Provoni tani. Ju ka të ngjarë të ndjeni një përgjigje. Buzëqeshja mund të jetë më e dobishme në çlirimin e një situate negative sesa çdo bindje. Kjo është mënyra më e lehtë për të ngritur dikë, sidomos një i huaj që mund të përjetojë kohë të vështira.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.