KRYESORE

Livia Tice studion psikologji por praktikon dhe artin marcial japonez Aikido. Dëshira për të praktikuar Aikido i ka lindur vitet e fundit dhe arsyeja që e bëri t’i rikthehet sportit është përveç të tjerash edhe kujdesi për trupin. “Arsyeja pse

Shila Shahinasi është 21-vjeçarja, e cila ka krijuar pasqyrën që i kthen përgjigje pyetjeve drejtuar asaj. Pasqyra e krijuar nga Shila prezantohet në emisionin “Gen Z” në Euronews Albania Pasqyrën e kam krijuar gjatë universitetit, pasi si vajzë që isha

Daniel Doci është 17 vjeçari që ka pasion teknologjinë. Ideja për të krijuar stimuluesin virtual, Danielit i lindi pasi një i afërmi i tij pësoi një aksident gjatë kohës që ishte duke mësuar makinën në autoshkollë. “Mendova ta kthejmë procesin

Teknologjia është revolucioni i katërt industrial sipas të ftuarit të parë të emisionit “Gen Z” në Euronews Albania, Ori Hoxha. Me profesion ai është bioinxhinier dhe e ka përfunduar shkollën e lartë në Universitetin Berkeley në Kaliforni. Edhe pse ka

Humbja e mjekëve dhe infermierëve nga pandemia e COVID-19 konsiderohet një goditje e rëndë për sistemin shëndetësor shqiptar. Edhe mamitë, që shërbejnë në të gjitha maternitetet e vendit janë po aq të rrezikuara nga COVID si çdo punonjës në spitalet

Gratë në të gjithë botën e kanë të vështirë, gati të pamundur për të marrë vendime përsa i takon fizikut të tyre për të kryer ose jo marrëdhënie seksuale me partnerin, apo për të përdorur ose jo kontraceptivë si një

Të heqësh dorë nga karriera, të rrisësh fëmijët dhe të qëndrosh në shtëpi është padiskutim punë me kohë të plotë. Por, ky fakt nuk konsiderohet si i tillë dhe rrjedhimisht nuk paguhet. Gratë shpenzojnë plot 88% të kohës së tyre

Pas 15 vitesh në vend, situata lidhur me kujdesin shëndetësor dhe social, do të bëhet kritike! Ky fakt evidentohet në raportin e publikuar nga UNFPA, lidhur me sfidat demografike të vendit. Në raport një vend të veçantë në sfidën demografike

Qeveria shqiptare duhet të gjejë një zgjidhje afatgjatë për inkurajimin e lindjeve, pas shifrave alarmante mbi plakjen e popullësisë! Në 15 vitet e ardhshme vendi do të përjetojë një rritje të paprecedentë të popullatës mbi 65 vjeç. Në këtë përfundim

Shqipëria është vizituar nga 60 përqind më pak të huaj, gjatë vitit 2020, krahasur me një vit më parë! Arsyeja: Covid-19! Nga të gjthë sektorët e ekonomisë, turizmi rezulton si më i prekuri, me një mbyllje të veprimtarisë deri në