KRYESORE

Varfëria, papunësia dhe niveli arsimor i prindërve rezultojnë të mbeten faktorë të rëndësishëm të abuzimit fizik tek fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri në një dekadë. Ky është përfundimi i raportit “Abuzimi i adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri”, i përgatitur

Shqipëria renditet ulët në treguesit e konkurrencës së inovacionit, por COVID-19 ndikoi në rritjen e përdorimit të teknologjive të reja. Kjo është e dhëna që vjen nga një anketim realizuar në të gjithë vendin, lidhur me ndikimin e koronavirusit tek

Si të gjithë sektorët e ekonomisë së vendit, edhe bujqësia u prek direkt nga kriza e pandemisë Covid-19. Por, ndryshe nga sektorë të tjerë, si turizmi, i cili ende pas një viti ka vështirësi të mëdha, bujqësia apo agrobiznesi në

Palestrat kanë qenë ndër bizneset e para që u mbyllën në momentin që Shqipëria kaloi në gjendjen e karantinës së plotë! Me të drejtë, të konsideruara si të rrezikshme sa i përket grumbullimeve të njerëzve dhe kontaktit fizik, në raport

Energjike dhe e talentuar, Ilisia Abazaj punon prej gjashtë vitesh në fushën e produkteve artizanale. Nënë e një djali, ajo u frymëzua nga jeta personale si prind, për të nisur krijimin e më pas tregtimin e lodrave me material delikat

Covid-19 mbylli mbi 2000 biznese të vogla në Tiranë gjatë vitit 2020.  Pandemia ndryshoi jetën e çdo shqiptari! Përveç aspektit shëndetësor, ana tjetër e medaljes ishte dhe vijon të jetë  buxheti i çdo familje, i cili u prek ku më

Sot “Jo Tabu” vjen ndryshe duke pasur pjesëmarrëse Anduela Ndreun gazetare dhe mamaja e Elisës 11 vjeç. Ato kanë pranuar të flasin pa tabu për mënyrën si e jetojnë jetën, kush janë personat dhe faktorët që kanë më shumë influencë

Ndërhyrjet e fundit ligjore në Kodin e Punës janë bërë në vitin 2015. Fondi i Kombeve të Bashkuara (UNFPA), ligjvënësit dhe aktorët e tjerë mendojnë se është e nevojshme rishikimi i tij, ose ndërhyrjet që mund të bëhen përmes akteve

UNFPA Albania ka publikuar gjetjet e politikave familjare dhe steriotipet gjinore në vend. Një nënë që sapo sjell në jetë një fëmijë në Shqipëri, përfiton leje prindërore katër muaj derisa fëmija të mbushë moshën gjashtë vjeç. Me ndërhyrjet e bëra

Shqipëria ka bërë hapa progresiv në ndërhyrjet në Kodin e Punës për të zgjatur lejen e lindjes për nënën dhe duke i mundësuar dhe babait të përfitoj dhe ai leje lindje. Por pavarësisht kohëzgjatjes leja e lindjes nuk paguhet në