Archive

Nëse ka një shpenzim ku shqiptarët nuk mendohen dy herë ta bëjnë, ajo është blerja e makinës. Kudo nëpër rrugë sheh makina luksoze të markave më të mira e viteve të fundit të prodhimit. Por me sa duket së fundmi,

Një djalë vetëm 24 vjeç, që brenda një periudhe të shkurtër kohë ndryshoi jetën e tij… për keq. La punën, braktisi miqtë, pothuajse nuk shkon më të vizitojë familjen që i ka nga një rreth i vogël ndërsa ai jeton

Blerja e veshjeve, këpucëve dhe veshmbatjeve është kthyer vërtet në një aktivitet luksi për shqiptarët. Sipas të dhënave zyrtare nga Instat në 3 – mujorin e fundit të 2022, volumi i shitjeve, përshtatur sezonalisht, në tregtinë me pakicë, për grupin

Shqipëria, vendi i kafeneve, vetëm pak vjet më parë hapte gjithë mediat me titullin “Shqipëria mban rekord në botë për numrin e kafeneve në raport me popullsinë’. Në fakt viti 2021 u mbyll sërish me 88 mijë biznese të regjistruar

Brenda pak ditësh qeveria pritet të të prezantojë ndryshimet fiskale të radhës, në ligjin për tatimin mbi të ardhurat. Por a do të taksohet biznesi i vogël me ligjin e ri? Kanë qarkulluar disa versione mbi reformën fiskae që qeveria

Shqiptarët, këta konsumues masivë të bukës! Shqipëria renditet në një nga vendet me konsumin më të lartë të bukës në Evropë. Ky produkt ishte edhe në top listën e produkteve për të cilat u shpenzua më shumë në vitin 2020.

Gazetari i njohur i politikës, Osman Stafa prej vitesh ka ndërmarrë nisma te shumta për njerëzit në nevojë, por dhe nisma që lidhen me komunitetin apo angazhimin e të rinjve. Për Pozitivi.org Osmani ndan pak nga nismat vullnetare për rastet

Joti Bocerri është hair stylist i talentuar i cili arrin që portretet e personave ti realizoje në kokë. Prej vitesh ka filluar të krijojë kështu portrete që kanë tërhequr vëmëndjen e shumë personave publike. Krimijet e tij janë shumë të

Çantat e rënda të shkollës janë brez pas brezi, një problem shqetësues për fëmijët dhe prindërit e tyre. Mjekët bëjnë thirrje vazhdimisht t’i kushtohet kujdes mbajtjes së çantës sepse kjo çon në deformime të shtyllës kurrizore dhe lodhje të fëmijëve.