Archive

Pas 15 vitesh në vend, situata lidhur me kujdesin shëndetësor dhe social, do të bëhet kritike! Ky fakt evidentohet në raportin e publikuar nga UNFPA, lidhur me sfidat demografike të vendit. Në raport një vend të veçantë në sfidën demografike

Qeveria shqiptare duhet të gjejë një zgjidhje afatgjatë për inkurajimin e lindjeve, pas shifrave alarmante mbi plakjen e popullësisë! Në 15 vitet e ardhshme vendi do të përjetojë një rritje të paprecedentë të popullatës mbi 65 vjeç. Në këtë përfundim

Shqipëria është vizituar nga 60 përqind më pak të huaj, gjatë vitit 2020, krahasur me një vit më parë! Arsyeja: Covid-19! Nga të gjthë sektorët e ekonomisë, turizmi rezulton si më i prekuri, me një mbyllje të veprimtarisë deri në

Varfëria, papunësia dhe niveli arsimor i prindërve rezultojnë të mbeten faktorë të rëndësishëm të abuzimit fizik tek fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri në një dekadë. Ky është përfundimi i raportit “Abuzimi i adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri”, i përgatitur

Shqipëria renditet ulët në treguesit e konkurrencës së inovacionit, por COVID-19 ndikoi në rritjen e përdorimit të teknologjive të reja. Kjo është e dhëna që vjen nga një anketim realizuar në të gjithë vendin, lidhur me ndikimin e koronavirusit tek

Si të gjithë sektorët e ekonomisë së vendit, edhe bujqësia u prek direkt nga kriza e pandemisë Covid-19. Por, ndryshe nga sektorë të tjerë, si turizmi, i cili ende pas një viti ka vështirësi të mëdha, bujqësia apo agrobiznesi në

Palestrat kanë qenë ndër bizneset e para që u mbyllën në momentin që Shqipëria kaloi në gjendjen e karantinës së plotë! Me të drejtë, të konsideruara si të rrezikshme sa i përket grumbullimeve të njerëzve dhe kontaktit fizik, në raport

Energjike dhe e talentuar, Ilisia Abazaj punon prej gjashtë vitesh në fushën e produkteve artizanale. Nënë e një djali, ajo u frymëzua nga jeta personale si prind, për të nisur krijimin e më pas tregtimin e lodrave me material delikat