Teknologji

Për njerëzit e zgjuar bezdia e vërtetë janë nejrëzit e tjerë. Ky është përfundimi i hulumtimit të ri të botuar muajin e kaluar në British Journal of Psychology. Psikologët evolucionistë Satoshi Kanazawa  i Shkollës Ekonomike të Londrës dhe Norman Li

Në një klasifikim të top 50 faqeve të internetit të lajmeve në botë, duke u bazuar në të dhënat e Similarweb, Mail Online dhe CNN ishin dy vetëm në mesin e 10 faqeve më të mëdha të lajmeve në botë

Në Muajin e Ndërgjegjësimit për Sigurinë Kibernetike, është e rëndësishme të kemi parasysh mënyrat e sigurta për të përdorur teknologjitë e reja AI si ChatGPT. Ky mjet AI, i krijuar nga OpenAI, ofron përgjigje të detajuara në gjuhën natyrore dhe

Ka një fije te hollë që ndan dhe bashkon të renë me tradicionalen, teknologjinë e kohëve moderne me trashëgiminë kulturore. Është pikërisht ai kufi mes tyre që është e rëndësishme të mos bëhet ndarës, por të jetë një pikë takimi

Trendi i ri i dietave / Monitorim glukozës edhe kur nuk je diabetik. A keni parë ndonjëherë persona që mbajnë disqe plastike të bardha dhe keni pyetur veten për qëllimin e tyre? Këto pajisje të pakuptueshme janë biosensorë, përdorur kryesisht

Një studim i fundit i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) ka zbuluar se fëmijët që shkruajnë me dorë mësojnë dhe kujtojnë më efektivisht se ata që përdorin kompjuterë ose pajisje të tjera për të

Smartwatch-ët po bëhen gjithnjë e mëpopullorër tek fëmijët. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të karakteristikave që mund të jenë të dobishme për prindërit, si ndjekja me GPS, thirrjet për emergjenca dhe kontrolli prindëror. Megjithatë, ka edhe disa ide kundër që duhen

Nuk ka dyshim se bota e teknologjisë po përparon në nivele të jashtëzakonshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale. Megjithatë, disa nga rezultatet janë vërtet frikësuese. Chatbotët po kërkojnë qasje në kodet bërthamore, ndërsa të tjerë janë duke u përpjekur të bindin

Në një epokë ku teknologjia po avancohet me shpejtësi, gazetarët po eksplorojnë mundësitë e Inteligjencës Artificiale (IA) për të përmirësuar prodhimin dhe prezantimin e lajmeve. Ky artikull do të shqyrtojë se si IA po përdoret në fushën e gazetarisë, duke

Mijëra abonentë kanë mbetur pa akses në telefonat e tyre mobile për shumë orë. Kjo për shkak të një problem teknik të kompanisë ONE Mobile. Po çfarë do të thotë të mbetesh pa akses në telefonin celular? Të gjithë janë