Teknologji

Një studim i fundit i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) ka zbuluar se fëmijët që shkruajnë me dorë mësojnë dhe kujtojnë më efektivisht se ata që përdorin kompjuterë ose pajisje të tjera për të

Smartwatch-ët po bëhen gjithnjë e mëpopullorër tek fëmijët. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të karakteristikave që mund të jenë të dobishme për prindërit, si ndjekja me GPS, thirrjet për emergjenca dhe kontrolli prindëror. Megjithatë, ka edhe disa ide kundër që duhen

Nuk ka dyshim se bota e teknologjisë po përparon në nivele të jashtëzakonshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale. Megjithatë, disa nga rezultatet janë vërtet frikësuese. Chatbotët po kërkojnë qasje në kodet bërthamore, ndërsa të tjerë janë duke u përpjekur të bindin

Në një epokë ku teknologjia po avancohet me shpejtësi, gazetarët po eksplorojnë mundësitë e Inteligjencës Artificiale (IA) për të përmirësuar prodhimin dhe prezantimin e lajmeve. Ky artikull do të shqyrtojë se si IA po përdoret në fushën e gazetarisë, duke

Mijëra abonentë kanë mbetur pa akses në telefonat e tyre mobile për shumë orë. Kjo për shkak të një problem teknik të kompanisë ONE Mobile. Po çfarë do të thotë të mbetesh pa akses në telefonin celular? Të gjithë janë

Philip Morris International, kompania më e madhe ndërkombëtare e duhanit, po mashtron konsumatorët në mënyrë drastike rreth sasisë së nikotinës në produktet e saj të duhanit Iqos, të zhvilluara nga kompania si një alternativë “më e mirë” ndaj cigareve. Në

Në një intervistë për In Radio, aktivisti Jonas Kepi diskutoi rreth angazhimit të të rinjve në Shqipëri dhe mundësive për të ndërtuar karrierë në këtë vend. Kepi, i cili është i përfshirë në aktivizmin qytetar prej dy vitesh, shprehu bindjen

Në kohën e sotme, rrjetet sociale janë pjesë e përditshmërisë sonë. Të rinjtë, sidomos, shpenzojnë shumë kohë në to, duke i përdorur për të shprehur mendimet e tyre, për të ndarë eksperiencat e tyre, por edhe për të promovuar veten.

Rrjetet sociale janë bërë një pjesë integrale e jetës së të rinjve sot. Në një botë të digjitalizuar, shumë prej nesh shpenzojnë orë të tëra në smartphone dhe në aplikacionet e rrjeteve sociale. Në fakt, sipas studimeve, studentët që nuk

Në një botë të mbushur me lajme negative dhe sfida të pafundme, ka vlerë të jemi të vetëdijshëm për ndikimin që kanë artikujt pozitivdhe motivues në shëndetin tonë mendor dhe emocionale. Platformat si pozitivi.org kanë ardhur për të na sjellë