Historia frymëzuese e DHL
10/07/2024 Shpërndaje

 Historia frymëzuese e DHL

Në vitin 1969, tre të rinj vendosën të fillonin biznesin e tyre të postar të dërgesave me burimet e pakta që kishin. Adrian Dalsey, Larry Hillblom dhe Robert Lynn, inicialet e të cilëve formojnë DHL, do të njiheshin më vonë si figurat që revolucionizuan këtë industri.

Sot, 55 vjet më vonë, DHL zotëron:

– 250 avionë,

– 32,000 automjete,

– 550,000 punonjës dhe është e pranishme pothuajse kudo në botë.

Të ardhurat e DHL-së vlerësohen në qindra miliarda dollarë.

Mësimet nga suksesi i DHL

Në jetë, rrethohu me njerëz që flasin për projekte, biznese, suksese, ëndrra, qëllime… jo me njerëz negativë, të frikësuar dhe dembelë.

Nëse miku yt refuzon të bashkohet me ty për të filluar një biznes, kërko një tjetër.

Nëse vëllai yt refuzon të të mbështesë për të përparuar në biznesin tënd… kërko një mik.

Nëse ke hyrë në biznes… qëndro fort. DHL-së iu deshën 55 vjet për t’u bërë ajo që është sot. Suksesi kërkon kohë, përpjekje, inteligjencë dhe përqendrim.

 Frymëzohu për të bërë më shumë sot!

© 2024, Pozitivi. All rights reserved.