Rekomandim i Redaksisë në Botë

Ndonëse autonomia fizike dhe e shëndetit seksual e riprodhues përbën bazën e të drejtave të njeriut, raporti i fundit i UNFPA “Trupi im, jam unë vetë” tregon se 45% të grave në të gjithë botën u mohohet autonomia e tyre

Suksesi në biznes nuk është i lehtë. Shumë më e lehtë është të lejosh biznesin t’ju rrëzojë sesa e kundërta. Në vend që të mbështilleni me peshqir dhe të qëndroni në shtëpi kur keni një problem biznesi, mblidheni veten dhe

Ish-presidenti i Afrikës së Jugut Nelson Mandela identifikohet si njeriu që ndihmoi për ta çliruar Afrikën e Jugut nga dhuna dhe urrejtja. Për të gjithë Mandela ishte një hero, simbol i guximit, i bindjes dhe i vizionit. Karakterizohej shpesh si

Nga mbjellja e luleve të fushës tek ekspedita e kafshëve të vogla, janë 5 projekte që ndihmojnë njerëzit t’i japin përkrahje natyrës. Këto projekte po impelmentohen në vende të ndryshme por të gjithë duhet të përpiqemi t’i bëjmë në zonat

“Pesë akte mirësie, rrisin me 42% lumturinë tonë…” Një tjetër ditë e Shën Valentinit ka ardhur dhe kaluar shumë herë… me çokollatat e mbështjella, e me lule të dhuruara plot me dashuri. Mbase dashuria është shtuar më shumë në familjen

  Ne do të kemi nevojë për 70 për qind më shumë ushqime deri në vitin 2050 për të ushqyer popullatën e planifikuar prej 9.7 miliardë. Në të njëjtën kohë, praktikat bujqësore dhe zinxhiri global i furnizimit me ushqime po

Google po merr avantazh si një nga shfletuesit më të lartë të internetit e këtë po e shfrytëzon duke ofruar ndihmë ndaj atyre përdoruesve që janë në depresion. Titani i teknologjisë sapo ka lëshuar një tipar të ri i cili

Temperaturat në Hamilton, Kanada me popullsi 500,000 banorë, janë  nën zero 129 ditë në vit dhe mbi 30 ° C  në vetëm 18 ditë. Megjithatë, 82% e shtëpive kanë ajër të kondicionuar dhe këshilli i qytetit planifikon ta sigurojë atë

Muzeu i parë i lumturisë në botë do të hapë dyert këtë shtator në Mbretërinë e Bashkuar. Megjithëse Muzeu i Lumturisë ka qenë një organizatë jofitimprurëse për dy vitet e fundit, anëtarët e organizatës nuk kanë pasur vend të përhershëm.

Vitet e fundit kemi dëgjuar shumë mbi radikalizmin e dhunshëm. Radikalizmi është një proces nëpërmjet të cilit tek njerëzit zhvillohen ideologji dhe pikëpamje ekstremiste. Këto ideologji dhe pikëmpamje ekstremiste që nguliten në mendjet e njerëzve në forma të ndryshme, më