Një histori frymëzimi: Shqiptari që nuk shikon diplomohet në Itali
25/03/2024 Shpërndaje

Një histori frymëzimi: Shqiptari që nuk shikon diplomohet në Itali

Në një rrugëtim të jashtëzakonshëm të arritjeve dhe guximit, Kledian Leka, një i ri shqiptar me mungesë të shikimit, është kthyer në burim frymëzimi për të gjithë! Me origjinë nga Shqipëria dhe banues në Casalmaggiore (Cremona), Kledian ka marë diplomën në Shkenca Kompjuterike në Universitetin e Parmës, duke përjetuar një rrugë të gjatë dhe plot sfida.

Kur Klediani mbylli kapitullin e tij universitar, ai e arriti të dilopmohet me vlerësimin maksimal dhe prezantoi një tezë të guximshme me titullin “Didaktika e Informatikës. Strategjitë dhe mjetet për akses gjithëpërfshirës për studentët me probleme shikimi.” Por suksesin e tij nuk është vetëm një rezultat i punës së palodhur të tij, por edhe i përkrahjes së jashtëzakonshme nga familja e tij.

Familja e Kledianit është një burim i padiskutueshëm i inkurajimit dhe mbështetjes. Edhe pse Kledian ndjeu sfidat e mungesës së shikimit, ata nuk e lejuan kurrë që kjo të pengonte ëndrrat dhe synimet e tij. Përkundrazi, ata e inkurajuan atë të ndjekë pasionin për të mësuar dhe për të eksploruar fusha të reja.

Ata kanë treguar se përkushtimi dhe vullneti mund të përmbysin kufizimet. Në një vëzhgim mrrjetesh sociale Klediani shihet si moshatarët e tij duke ndjekur sporte, argëtime apo pasione të ndryshme.

Në fund të ditës, historia e Kledianit dhe suksesi i tij nuk është thjesht një histori për të admiruar, por një mësim i thellë për ne të gjithë. Ai na frymëzon që me përkushtim, guxim dhe mbështetje, mund të përpiqemi për të arritur ëndrrat tona, pavarësisht sfidave që përballim në rrugëtimin tonë.

Kështu, le të inkurajojmë njëri-tjetrin të ndjekim pasionet tona, të përpiqemi për të bërë ndryshime pozitive në botë dhe të jemi burime frymëzimi për të tjerët, ashtu si Kledian Leka dhe familja e tij kanë bërë!

© 2024, Pozitivi. All rights reserved.