Energjia e hënës: Përshkrimi dhe përdorimi i çikleve të hënës për rritje personale
24/10/2023 Shpërndaje

Energjia e hënës: Përshkrimi dhe përdorimi i çikleve të hënës për rritje personale

Hëna shpesh përshkruhet si një simbol i femrës. Një mishërim i ritmit të kohës. Një metaforë për ciklet e femrës. Dhe një forcë e bukur që mund të ndikojë në gjithçka, nga valët e oqeanit te emocionet tona.

Fillimi i ciklit hënor: Koha për synime të reja dhe rritje personale

Hëna e re është kur hëna është në errësirën e saj më të errët, dhe nganjëherë quhet hëna e errët. Prej këtu, gradualisht forcohet drejt hënës së plotë gjatë dy javëve në vijim. Faza e hënës së re është një kohë qw përfaqëson fillime të reja ndërsa mbjellim farat për të ardhmen. Është një kohë e mirë për të vendosur synime të qarta për muajin në vazhdim, për të qartësuar qëllimet tuaja, për të filluar projekte të reja dhe për të pranuar rritjen tuaj që nga hëna e re e mëparshme. Është gjithashtu një kohë e mirë për të lëshuar atë që nuk ju shërben më, në mënyrë që të mund të mirëprisni në të renë, veçanërisht sepse kjo fazë mund të ndezë një dëshirë për të ndaluar dhe reflektuar.

Rituali i ditarit hënor: Përmes fjalëve, ne krijojmë të ardhmen tonë

Ndizni një qiri dhe kapni ditarin tuaj. Vendosni datën në krye të faqes së bashku me fjalët “Synimet e hënës së re”. Pastaj mbyllni sytë për disa frymëmarrje të thella dhe kur të jeni gati, shkruani tre deri në pesë synimet thelbësore për këtë cikël hënor. Shkruani qartë në vetën e parë dhe kohën e tashme sikur po ndodh tashmë. Kur të keni mbaruar, lexoni secilën me zë të lartë, duke thënë: “Dhe kështu është”, pas çdo qëllimi të folur. Pwr disa synime mund të duhen disa cikle hënore për t’u materializuar plotësisht. Reflektoni për atë që keni shkruar dhe modifikoni sipas nevojës në çdo hënë të re. Jini mirënjohës kur qëllimet tuaja vijnë në jetë.

Faza e rritjes hënore: Energjia që na lejon të transformohemi dhe të realizojmë synimet

Hëna në rritje është kur drita e hënës gradualisht fillon të zgjerohet dhe të rritet në plotësinë e saj, duke shërbyer si lëndë djegëse gjatë kësaj faze. Është rritja e farave që keni mbjellë gjatë hënës së re ndërsa sqaroni dhe u jepni jetë qëllimeve që përmendët. Hëna në rritje është një kohë e mirë për t’u motivuar, për t’u përkushtuar ndaj asaj që po ndërtoni dhe për të vënë në jetë qëllimet tuaja. Ndërsa hëna përparon drejt plotësisë, shikoni qëllimet tuaja dhe hapat realistë të përditshëm që mund të ndërmerrni për t’i arritur ato. Kjo është një kohë magnetike për transformim, ide të reja, për të ndërtuar energji, për të ushqyer ëndrrat, për të kapërcyer pengesat dhe për përparime të mundshme.

Hëna e plotë: Koha kur jemi në kulm të transformimit dhe reflektimit

Hëna e plotë është faza kur dielli ndriçon të gjithë hënën, duke e bërë atë aq të plotë, të rrumbullakët dhe të ndritshme sa mund të jetë. Kjo fazë përfaqëson përfundimin, pjellorinë, bollëkun dhe transformimin, kur farat nga hëna e re lulëzojnë. Gjithçka është në ndriçim të plotë, që do të thotë gjithashtu se është një kohë e mirë për të parë me ndershmëri spektrin e plotë të asaj që është ose nuk funksionon për ju. Me këtë energji më të lartë vijnë edhe më shumë lidhje dhe festime të jashtme. Plus, aftësitë tuaja psikike mund të jenë më të zgjuara – kështu që dëgjoni me vëmendje atë që dëshironi të hiqni intuitivisht, të hiqni dorë dhe të lironi. Energjia e hënës së plotë mund të nderohet një ditë më parë, ditën dhe ditën pas hënës së plotë.

Karikimi i kristaleve nën hënën e plotë: rikthimi i energjisë pozitive dhe purifikimi i shpirtit

Hëna e plotë është një kohë e shkëlqyer për të ngarkuar kristalet tuaja. Vendosini kristalet tuaja diku që do të ekspozohen ndaj dritës së hënës, si p.sh. në dritaren tuaj ose jashtë në një vend të sigurt dhe të thatë. Largohuni. Lërini jashtë deri në dyzet e tetë orë në mënyrë që të thithin sa më shumë nga ky lëng kozmik. Hëna e plotë do të pastrojë dhe aktivizojë kristalet tuaja.

Hëna në rënie: Faza e freskimit dhe rikthimit të energjisë për fillim të ri

Hëna në rënie është një kohë për t’u rinovuar, tërhequr dhe pushuar. Ju mund të anoni në këtë fazë në mënyrë intuitive, ose mund t’ju duhet të caktoni me vetëdije kohën për të ndaluar nëse prireni të jeni vazhdimisht në lëvizje. Kjo është një fazë e mirë për të reflektuar dhe medituar atë që po përfundon, në mënyrë që të mund të përgatiteni për të mbjellë fara të reja ose për t’u kujdesur për ato që kanë nevojë për t’u ushqyer, ndërsa hëna bën rrugën e saj drejt hënës së re edhe një herë. Hëna në rënie është gjithashtu një kohë për të rrëmuar, zvogëluar, pastruar, shëruar, përfunduar kapitujt dhe për të lejuar që ujërat e intuitës suaj të rrjedhin plotësisht.

Pastrimi e rregullimi: Rritja e energjisë dhe qartësia e mendjes me hënën në rënie

Të gjithë e dimë se sa mirë është të ecësh në një hapësirë të pastër dhe të pastër. Hëna në rënie ju fton të lironi rrëmujën dhe të krijoni një hapësirë të shenjtë për të banuar në mënyrë që mendja dhe energjia juaj të ndjehen të qarta. Diferencën do ta ndjeni menjëherë. Lëreni ose pastroni çdo gjë që ju rëndon ose ju zë hapësirë të vlefshme. Kjo është gjithashtu një kohë e shkëlqyer për të krijuar altarin tuaj të shenjtë: një vend për të shkruar, medituar dhe punuar me letrat tuaja të orakullit. Nëse e keni tashmë një të tillë, pastrojeni dhe riorganizojeni për të pasqyruar synimet tuaja aktuale.

© 2023, Pozitivi. All rights reserved.