Archive

Ka një fije te hollë që ndan dhe bashkon të renë me tradicionalen, teknologjinë e kohëve moderne me trashëgiminë kulturore. Është pikërisht ai kufi mes tyre që është e rëndësishme të mos bëhet ndarës, por të jetë një pikë takimi

Mund të tingëllojë e çuditshme për disa. Por shtatorin cilësohet si muaji ideal për të bërë pushime. Janë të shumtë ata që e zgjedhin këtë opsion, disa të kushtëzuar për shkak të profesioneve apo angazhimeve që kanë e disa të

Trendi i ri i dietave / Monitorim glukozës edhe kur nuk je diabetik. A keni parë ndonjëherë persona që mbajnë disqe plastike të bardha dhe keni pyetur veten për qëllimin e tyre? Këto pajisje të pakuptueshme janë biosensorë, përdorur kryesisht

Sipas një raporti të publikuar nga Gallup dhe Fondacioni Walton  për Familjen të rinjtë e Gjeneratës Z, (Gen Z) sot kanë më shumë probleme me shëndetin mendor. “Vetëm 47% e amerikanëve të Gen Z po gëzojnë rininë e tyre –

Një studim i fundit i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) ka zbuluar se fëmijët që shkruajnë me dorë mësojnë dhe kujtojnë më efektivisht se ata që përdorin kompjuterë ose pajisje të tjera për të

Smartwatch-ët po bëhen gjithnjë e mëpopullorër tek fëmijët. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të karakteristikave që mund të jenë të dobishme për prindërit, si ndjekja me GPS, thirrjet për emergjenca dhe kontrolli prindëror. Megjithatë, ka edhe disa ide kundër që duhen

Duket sikur ishte dje dita kur po bënim fotografi për ditën e parë të shkollës dhe futnim citate inkurajuese në kutitë e drekës. Edhe pse nuk jemi të sigurtë se si kalon koha kaq shpejt, ne e dimë se fëmijët

Nuk ka dyshim se bota e teknologjisë po përparon në nivele të jashtëzakonshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale. Megjithatë, disa nga rezultatet janë vërtet frikësuese. Chatbotët po kërkojnë qasje në kodet bërthamore, ndërsa të tjerë janë duke u përpjekur të bindin

Nikotina krijon varësi dhe është një nga arsyet kryesore pse produktet e duhanit si cigaret janë kaq të vështira për t’u lënë. Kjo varësi krahasohet me heroinën e kokainën, për shkak të ndikimit që ka në tru. Kur nikotina absorbohet

Blerja e një shtëpie të dytë, ndryshe quhet edhe shtëpi e pushimeve, mund të jetë një lëvizje financiare e zgjuar nëse planifikoni ta përdorni disa herë në vit. Por, nëse keni nevojë për një kredi hipotekare për të blerë një