Archive

Kjo periudhë  feste të sjell ndër mend gatimet tradicionale për Vitin e Ri. Bakllavaja e famshme nuk mungon në tryezën festive. Sot është dita e fundit 2022 dhe të gjithë amvisat po bëjnë përgatitjet për natën e ndërrimit të viteve.

Në këto ditë festash shkëmbejmë më njëri-tjetrin dhurata dhe urime. Orët e fundit të 2022 po ikin dhe tashmë nis numërimi mbrapsht për një vit të ri me shpresa, ide dhe aspirata të reja. Në këtë ditë të fundit të

Qesja plastike mund të përdoret shumë pak, por i duhen 500 vjet pët t’u dekompozuar. Në fakt, mbetjet plastike urbane janë një nga kërcënimet kryesore për mjedisin dhe shëndetin e qytetarëve. Riciklimi është mënyra më e mirë për të menaxhuar

Në botë aplikohen prej vitesh programet e riciklimit të telefonëve celularë, të pajisjeve ekektronike dhe të baterive, në kuadrin e mbrojtes dhe pastërtisë së mjedisit. Kjo pasi është vërtetuar se pajisjet elektronike të cilat më pas shndërrohen në mbetje janë

Si për fundvit ne të Pozitivi.org kemi zgjedhur t’ju urojmë me një histori dashurie që ka qenë ndër më bukurat që kemi mbuluar gjatë rrugëtimit tonë gazetaresk. Bëhet fjalë për dy të moshuar të njohur në azil, të dashuruar dhe

Të sfidosh veten, të sfidosh barrierat, të sfidosh pamundësitë, të guxosh çdo ditë e më shumë…ishin këto disa nga mesazhet sensibilizuese që të rinjtë me nevoja të veçanta përcollën nëpërmjet shfaqjes teatrale “Mbretëresha e dëborës”. Për herë të parë në

Trendet e tatuazheve

Vitet e fundit tatuazhet janë në modë dhe për të përmbushur këtë kërkesë në rritje, janë hapur shumë dyqan tatuazhesh. Një proces mjaft i thjeshtë por vendimi për të bërë një tatuazh nuk është një gjë e zakonshme. Prefencat e

Zhurmat nuk janë vetëm të bezdisshme, por edhe të dëmshme për shëndetin dhe ekosistemet. Zhurmat që perceptohen si shqetësuese, si gjatë ditës, ashtu edhe gjatë natës, janë një faktor stresi. Vetëm në Europë, të paktën 20% e popullsisë aktualisht është

Ajo është mami e dy fëmijëve, që i ka motivim jo vetëm personal, por edhe profesional. Nëse iu themi që po flasim për Lori Duron, emrin e saj do ta lidhni menjëherë me faqen që ka në Instagram, Buzëqumësht. Jo

Kanë mbetur dhe shumë pak ditë nga nata e ndërrimit të viteve, kanë filluar pikëpyetja për zonjat dhe zonjushat se çfarë të veshin atë mbrëmje. Vitrinat e dyqaneve, por edhe blogeret e njohura  kanë nisur që në profilet e tyre në