Archive

Jo vetëm sot, por gjithmonë ka qenë domosdoshmëri krijimi i një raporti të afërm mes mamasë dhe fëmijës. Sot në “Jo Tabu” gazetarja Mimoza Koçiu dhe vajza e saj adoleshente do të flasin për rrezikun, që iu kanoset të rinjve

Sot “Jo Tabu” vjen ndryshe duke pasur pjesëmarrëse Anduela Ndreun gazetare dhe mamaja e Elisës 11 vjeç. Ato kanë pranuar të flasin pa tabu për mënyrën si e jetojnë jetën, kush janë personat dhe faktorët që kanë më shumë influencë

Ndërhyrjet e fundit ligjore në Kodin e Punës janë bërë në vitin 2015. Fondi i Kombeve të Bashkuara (UNFPA), ligjvënësit dhe aktorët e tjerë mendojnë se është e nevojshme rishikimi i tij, ose ndërhyrjet që mund të bëhen përmes akteve

UNFPA Albania ka publikuar gjetjet e politikave familjare dhe steriotipet gjinore në vend. Një nënë që sapo sjell në jetë një fëmijë në Shqipëri, përfiton leje prindërore katër muaj derisa fëmija të mbushë moshën gjashtë vjeç. Me ndërhyrjet e bëra

Shqipëria ka bërë hapa progresiv në ndërhyrjet në Kodin e Punës për të zgjatur lejen e lindjes për nënën dhe duke i mundësuar dhe babait të përfitoj dhe ai leje lindje. Por pavarësisht kohëzgjatjes leja e lindjes nuk paguhet në

Kujdesi për familjen. Kush është më i angazhuar në familjet shqiptare gratë apo burrat? Kjo pyetje ka marrë përgjigje në një raport të Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë. Sipas raportit gratë angazhohen disa herë me shumë se burrat

Emisioni “Jo Tabu” trajton sot një nga temat që vazhdon të jetë ende tabu në shoqërinë shqiptare, prirjet homoseksule apo lesbike. Ato jo vetëm nuk pranohen nga një pjesë e shoqërisë, por nuk diskutohet për to dhe shumë prej personave

Gjatë moshës së adoleshencës fëmijëve i duket vetja të rritur dhe duan që të bëjnë çdo gjë vetëm. Ata duan të shkojnë në shkollë vetëm apo të kalojnë më shumë kohë online, por kjo sigurisht ka pasoja dhe ata duhet

Emisioni “Jo Tabu” në këtë episod të tretë do të sjellë një nga fenomenet, që prek më shumë të rinjtë shqiptarë dhe ai është bullizmi. Për këtë temë do flasin znj. Elma dhe vajza e saj Hana, e cila ka

Në këtë episod të dytë, emisioni “Jo Tabu” do tregojë marrëdhënien mama-djalë, në një bisedë të çlirët për problemet që kanë adoleshentët, pëlqimet e para dhe marrëdhënien e parë seksuale. Etleva është 50 vjeç nënë e katër fëmijëve. Në “Jo