Shëndetësi

Trendi i aborteve të kryera në vite, nxjerr në pah se gjithnjë e më tepër ato kryhen kryesisht nga femrat të cilat nuk janë të punësuara dhe të siguruara. Këto femra në shumicën e rasteve nuk janë të arsimuara e

Nevojitet veprim urgjent e i përshpejtuar për të ndaluar gjymtimin gjenital femëror, martesat në moshë të miturit dhe praktika të tjera të dëmshme kundrejt grave dhe vajzave, sipas një Raporti të Fondit të Kombeve të Bashkuara mbi Popullsinë (UNFPA). Çdo

Alanna Armitage, Drejtore Rajonale e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë (UNFPA) për Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore tha në një intervistë për Euronews Albania se nga një studim i fundit në Shqipëri vihet re shtimi i numrit të vajzave

Martesa e fëmijëve – d.m.th martesa zyrtare ose bashkimi joformal i një personi nën moshën 18 vjeç – është një shkelje e të drejtave të njeriut dhe të drejtave të fëmijës. Martesa e fëmijëve i vendos bashkëshortët fëmijë – dhe

Familja u shpërngul nga Dibra vetëm për të siguruar terapinë e Amit, 7 vjeçe. Me vështirësi të mëdha ekonomike ata gjithsesi kanë “luftuar” për vijimin e terapisë së Amit. Por gjatë pandemisë ata kanë pasur vështirësi të mëdha për vijimin

Nuk kanë qenë të lehta ditët e izolimit nga Covid-19 për të gjithë qytetarët. Por më të vështirë këtë periudhë e kanë pasur prindërit dhe fëmijët me aftësi të kufizuar. Joni është 9 vjeç dhe nuk e ka pasur aspak

Ami gjatë shërbimit e logopedisë online nga qendra “Pro PAK”. Ka të instaluar implantin koklear që në moshën 3 vjeçare. Me Amin është punuar shumë për shtimin e fjalorit të saj. Terapia logopedike ka qenë e vështirë gjatë Covid-19. Ajo

Njerëzit e përkufizojnë ujin me qetësinë, relaksimin dhe lidhjen. Në fakt, kur bëni pushime, të kaloni një ditë në plazh shpesh përfshihet në listën e gjërave që duhet bërë patjetër. Më shumë na ndodh të shohim një turmë të madhe

Duket se zakonet tuaja të të ngrënit shëndetshëm mund të ndikojnë në mjedis në mënyrë negative. Një studim i ri zbuloi se amerikanët humbin gati një gjysmë kile ushqim për person çdo ditë, dhe ata me dieta me cilësi më të

Që kur vëllai i madh i Brian Johnson, Ricku u diagnostikua me kancer, ka qenë një udhëtim emocionalisht i trazuar për të dhe familjen e tij. I nxitur nga detyrimi për të ndihmuar vëllezërit, Xhonson filloi të studionte metoda dhe