650 njerëz formuan një zinxhir njerëzor për të transferuar librat e fëmijëve nga një bibliotekë në tjetrën
02/11/2019 Shpërndaje

650 njerëz formuan një zinxhir njerëzor për të transferuar librat e fëmijëve nga një bibliotekë në tjetrën

Vullnetarët qëndruan krah për krah, duke formuar një zinxhir njerëzor që përfshinte më shumë se një çerek milje – me tepër se pesë fusha futbolli.

Më shumë se 650 njerëz erdhën në degën e bibliotekës qendrore Norman, Okla. Të Dielën pasi sistemi i bibliotekës thirrje: Na ndihmo të transferojmë libra nga dega e bibliotekës e mbyllur tek ajo në park.

Kështu që turma e kaloi koleksionin e përrallave popullore person më person rreth 1,700 metra, nga dega qendrore e Bibliotekës Publike 53-vjeçare Norman në degën qendrore të bibliotekës së re.

“Disa njerëz ishin mendjemprehtë”, tha zëdhënësi i Sistemit të Bibliotekës, Keith Merckx. “Dhe disa njerëz e quanin si vendim të hidhur transportin e librave për shkak të lidhjes së tyre me ndërtesën e vjetër”.

“Një nga gjërat e para që bëra kur u transferova këtu ishte marrja e një karte bibliotekare”, tha Johnston.

Ajo tha se ajo pa thirrjen për ndihmë për lëvizjen e librave në Facebook dhe se ishte burri i saj që fillimisht tha se donte të shkonte. Johnston, i cili i përket dy klubeve të librave në bibliotekë, u bashkua menjëherë. Në fund të fundit, ka qenë një element kryesor në jetën e saj për 30 vjet: përveç qindra librave që ka marrë hua, ajo u regjistrua aty dhe mësoi se si të përdorë një kompjuter.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.