Tag "femije"

A mendoni se ka ndonjë ndikim rendi i lindjes në personalitetin e fëmijëve? Shpeshherë duket se fëmijët e parë, të dytë, të mesëm dhe të fundit kanë karaktere të ndryshme. Ekspertët pohojnë se ekziston një lidhje midis rendit të lindjes

Të jesh pjesë e një komuniteti etnik ndryshe nga përkatësia e vendit ku jeton patjetër që ka sfidat e veta. Por ka disa komunitete që e kanë më të vështirë integrimin në shoqëri si psh komuniteti rom. Një prej pjesëtarëve

Të mitur që detyrohen të punojnë mbetet një fenomnen i pazgjidhur ndërvite. Në rrugët e ndryshme të kryqytetit, apo në vendet më të frekuentuar të kap syri fëmijë që nuk janë të shoqëruar për të shijuar mbrëmjet plot gjallëri, por

Ta duash një kafshë shtëpiake nuk mjafton për ta adoptuar, por duhet t’ia plotësoni nevojat themelore të mirëqenies duke i dhënë ushqim, ujë, ajrim dhe ta mbrosh atë nga sëmundjet.  Në një kohë që qentë endacakë janë shndërruar në shqetësim

Dhuna në familje si një plagë e shoqërisë, pasojat më të rënda i lë te fëmijët. Ky fenomen mbarëbotëror ndikon negativisht në integritetin fizik, psikologjik dhe social, sidomos të fëmijëve. Ndërsa çdo ditë regjistrohen raste të reja që përfundojnë deri

Nënat duhet të jenë shumë të kujdesshme gjatë rritjes së fëmijëve. Pediatrja Lira Gjika përmes një postimi në rrjetet sociale ka ndarë një këshillë që sipas saj është parësore në rritjen e një fëmije të shëndetshëm. “Ju nëna të reja

Nëse keni pasur prindër të rreptë kur keni qenë fëmijë, jeni shumë me fat, sipas shkencëtarëve. Një studim i fundit ka zbuluar se prindërit që janë të rreptë rrisin fëmijë të suksesshëm dhe të pavarur. Sigurisht që duhet gjetur një

Shumë  fëmijë kanë mbetur viktima të luftës në Ukrainë të nisur që prej 24 shkurit nga Rusia. 109 prej tyre janë vrarë gjatë luftës së egër ruse. Në kujtimin e tyre, aktivistët dhe autoritetet lokale të qytetit të Lviv, vendosën

25 fëmijë ukrainas me kancer, të cilët ikën nga lufta, fluturuan me avion të forcave ajrore spanjolle nga Polonia në Madrid, ku do të marrin trajtim, tha Ministria e Mbrojtjes së Spanjës.    Fëmijët, të shoqëruar nga anëtarët e familjes, u

Lufta në Ukrainë ka shkaktuar krizën më të shpejtë të refugjatëve në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore. Bombardimet e rusëve gjetën të papërgatiur mëngjesin e 24 shkurtit qytetarët ukrainas. Nënat me fëmijë u zgjuan nga sirenat e sulmit