Si të gjeni anijen e lumturisë dhe suksesit
27/12/2018 Shpërndaje

Si të gjeni anijen e lumturisë dhe suksesit

Nuk ka një lidhje reciproke midis arritjes personale dhe lumturisë. Në fakt, arritja shpesh krijon situata të reja stresuese që rezultojnë në pakënaqësi, pasi krijon qëllime të reja që duhet të arrihen në vazhdim. Shawn Akor shqyrton se si një sistem i pasaktë, një në të cilin lumturia bazohet në arritje mund të përmbyset. Kështu që kur lumturia, jo arritja, është fokusi kryesor, arritja të ndjek natyrshëm.

“Shumica e njerëzve ndjekin formulën, e cila është: nëse punoni më shumë, do të jeni të suksesshëm. Sapo të arrini këto qëllime, mendoni se sa i lumtur do të jeni – mendoni sa shpesh e bëjmë këtë. ‘Sapo të përfundoj këtë projekt, do të jem më i lumtur… sapo të gjej punën e duhur, do të ndjehem më i lumtur’, por ajo që vërejmë është se formula … është e prishur shkencërisht. Sa herë që truri juaj ka pasur një sukses në të kaluarën, çfarë keni bërë? Ju keni ndryshuar qëllimet menjëherë”.

Shawn Akhor është një ndër autorët më të shitur dhe ekspert i edukuar në Harvard për psikologjinë e lumturisë. Gjuha motivuese amerikane ka fituar shumë nga hulumtimet e tij në shkencën e lumturisë dhe botimet në gjetjet për masat. Achor gjithashtu themeloi GoodThink Inc, një organizatë e dedikuar për dhënien e leksioneve mbi metodat e mbështetura te shkenca për ndjekjen e lumturisë.

Libri “Përparësia e lumturisë” diskuton se si lumturia lidhet drejtpërdrejt me performancën tonë në punë dhe aftësinë tonë për të pasur arritje në të dyja, në jetën personale dhe në punë. Duke përdorur kërkimin shkencor dhe psikologjinë, Achor hulumton në atë që është me të vërtetë anija lëvizëse pas suksesit.

 

© 2018 – 2019, Pozitivi. All rights reserved.