Archive

Ne zakonisht mendojmë se ata që kapërcejnë frikën ose marrin pjesë në aktivitete që nxisin frikën, duhet të jenë natyrshëm guximtarë. Akti i pjesëmarrjes në një aktivitet që shkakton frikë është ajo që na bën të guximshëm, ndonëse mund të

‘Askush nuk është aq i pasur, sa të mund të blejë të kaluarën e vet’, Oscar Wilde.

Nuk ka një lidhje reciproke midis arritjes personale dhe lumturisë. Në fakt, arritja shpesh krijon situata të reja stresuese që rezultojnë në pakënaqësi, pasi krijon qëllime të reja që duhet të arrihen në vazhdim. Shawn Akor shqyrton se si një

Kur mendojmë për fillimin e karrierës sonë profesionale, zakonisht gjejmë kompanitë më të suksesshme në fushë dhe pastaj planifikojmë mënyra si të punojmë për ta; megjithatë, shumë prodhues, artistë, inxhinierë dhe shkrimtarë tepër të suksesshëm filluan ta bëjnë punën e

Si një mënyrë për të arritur tek njëri-tjetri matanë barrierave ideologjike, aktivistët e të drejtave të kafshëve u bashkuan me punëtorët e thertores për të ndarë një festë vegane Krishtlindjesh këtë javë. Fotot e darkës u postuan në Facebook në

‘Nuk e nderojnë titujt njeriun, por njeriu i nderon titujt’, Makiaveli.

Surpriza e bukur e vogëlushes për Krishtlindje. [/ot-video]

Ne mund ta duam familjen tonë dhe të kënaqemi duke i parë ata, por gjithashtu mund të kemi perspektiva shumë të ndryshme për jetën. Mbledhjet familjare duket të jenë një katalizator për biseda të parehatshme, qofshin ato në lidhje me

“Njerëzit janë shumë të thjeshtë dhe shumë të prirur për t’iu bindur nevojave të menjëhershme saqë një mashtruesi nuk do t’i mungojnë kurrë viktimat për mashtrimet e tij”, Makiaveli.

‘Të guxosh është si të humbasësh ekuilibrin për një çast, ndërsa të mos guxosh, humbet vetveten’, Soren Kierkegaard.