Shkenca shpjegon sesi qëndrimi afër ujit mund të ndryshojë shëndetin pozitivisht
08/08/2019 Shpërndaje

Shkenca shpjegon sesi qëndrimi afër ujit mund të ndryshojë shëndetin pozitivisht

Njerëzit e përkufizojnë ujin me qetësinë, relaksimin dhe lidhjen. Në fakt, kur bëni pushime, të kaloni një ditë në plazh shpesh përfshihet në listën e gjërave që duhet bërë patjetër.

Më shumë na ndodh të shohim një turmë të madhe njerëzish të mbledhur në plazh, buzë liqenit, ose në ujëvara se sa në mal. Kështu mund ta shohim efektin magjik të elementit të ujit tek njerëzit.

Në një intervistë për Huffington Post, biologu detar Ëallace J. Nichols tha se ne kemi një “mendje blu” që ai e përshkruan si një gjendje të butë medituese e karakterizuar nga qetësia, paqja, uniteti, ndjenja e lumturisë dhe kënaqësia me jetën në moment, të cilat janë shkaktuar të gjithë kur jemi në ose afër ujit.

Uji ka një efekt pozitiv në trurin tonë për shkak të thjeshtësisë së tij. Është një lloj prishje që i duhet trurit tonë nga rrëmuja në të cilën është gjithmonë i ekspozuar.

Duke vështruar detin blu ose liqenin e qetë, mendimet tona papritmas ndalojnë për një kohë nga të gjitha mbivlerësimet. Edhe dëgjimi i tingujve të një përroi të rrjedhshëm ose valë spërkatëse mund të na kthejnë mendjet në një gjendje të qetë dhe hipnotike.

Përveç efekteve transformuese dhe shëruese që uji ka mbi ne, ai gjithashtu rrit shëndetin tonë mendor dhe përmirëson mirëqenien tonë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.