“Nuk dua të ndalem”: 97-vjeçari ende shkon në punë
06/05/2019 Shpërndaje

“Nuk dua të ndalem”: 97-vjeçari ende shkon në punë

Kur të arrini një moshë të caktuar, vetëm të zbrisni disa shkallë do të ndjeheni sikur keni kaluar një ditë të plotë në punë. Por për 97-vjeçarin Benny Ficeto të Perth Amboy, New Jersey, tejkalimi i këtyre shkallëve është vetëm fillimi i ditës së tij të punës.

Dy ditë në javë, ai punon në një lokal. Ai është mbikëqyrës depoje për një kompani kozmetike. I moshuari ka bërë një punë të çuditshme që në vitet e tij të rinisë sepse shprehet se i do ditët e vështira në punë dhe gjithmonë i ka pasur.

Ai tha se puna e tij e parë ishte duke llustruar këpucët për rreth 7 vjet. Pas kësaj, ai shkoi në shkollë për berber para se të bashkohej me ushtrinë. Benny shërbeu në Forcën Ajrore të Ushtrisë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai ishte gjahtar mbi një bombardues B-25 Mitchell, duke fluturuar kryesisht mbi Afrikën veriore dhe Italinë.

Sot ai ende i afrohet punës me të njëjtën vendosmëri të palodhur, si luftëtarët. “Unë nuk marr asnjë ditë pushim”, tha ai.

Ndihmës menaxheri Mike Moss tregon se kur i thotë Benny-it të marrë ndonjë ditë pushim, ai do të bërtasë: “Unë nuk dua të ndalem. Mos më trego si të punoj. Shih dritën, drejt të cilës po shkoj”, tha Benny.

Ai tha, ‘Pse do të bëja pushim kur punoj vetëm katër orë?’ Vetëm thashetheme që bënte gjatë kohës që ishte në punë ishin një privilegj për të.

“Kam një ndjenjë se kam bërë diçka të mirë. Nuk mund të qëndrosh, si një idiot. Duhet të kesh një arsye për të mbajtur gjallë”, tha ai.

Për Benny, kjo arsye është të dalësh dhe të fitosh jo vetëm një pagë por një qëllim. 97 vjeçari tha se duhet të kontribuosh në çdo kohë. Dhe shmangini pushimet me çdo kusht.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.