Archive

Shoferja e parë e emëruar në ndërmarrjen trafiku urban në kryeqytetin e Prishtinës ka filluar punë këtë javë. Rrallëherë shohim një vajzë të drejtojë një autobus të avancuar, por kjo shofere e re e ka marrë përsipër këtë sfidë pavarësisht

Ylber Vatovci, është 24 vjeçari me origjinë shqiptare i cili u ka siguruar ujë të pijshëm rreth 250 banorëve të një fshati në Afrikën Perëndimore. Gjatë një interviste për pozitivi.org Ylberi rrëfen se kur mësoi gjendjen e banorëve të fshatit,

Dr. Gerta Cami Kobeci është një emër i nderuar në Britani të Madhe që na bën të ndihemi krenarë të gjithë shqiptarëve. Aktualisht është pedagoge në lëndën e Kimisë Farmaceutike pranë “University of Hertfordshire” dhe lidere në kërkimet shkencore. Edhe pse tashmë ka ngjitur hapat e suksesit në diasporë, vendlindjen nuk e

Kur vendosim synime të reja, zakonisht jemi të mbushur me motivim. Në fillim, ndihemi dhe mendojmë se kemi mundësinë të arrijmë çdo gjë. Nuk kemi frikë të shohim ëndrra të mëdha dhe të besojmë në ëndrrat tona. Mendojmë se gjithçka

Kemi dëgjuar shpesh të thonë se zërat e mëdhenj janë dalluar, kanë rënë në sy që kur kanë qenë fëmijë të vegjël. Në fakt ne sapo kemi zbuluar një talent të tillë, një vajzë e vogël, 9 vjeç, ka lindur

Elvin Guri është një sipërmarrës me përvojë 25 vjeçare në sektorin financiar. Ndryshe për publikun bullgar ai njihet si një investitor i suskesshëm. Por kontributi i tij i panjohur për publikun ka një rëndësi edhe më të madhe. Në Shqipëri,

Një nxënës është shpallur hero pasi ka shpëtuar jetën e një fëmije në kopësht. Arnez Logan është një prej nxënësve që ka marrë Medaljen Lifesaving Patrol të Sigurisë AAA. Ai mori një çmim në asamble në shkollën fillore Duquesne sepse

Një heroinë amerikane, kontributet e të cilës gjatë Luftës së Dytë Botërore u mbajtën sekrete për dekada, ka marrë një nga çmimet më të larta në vend. Patricia Warner, 98 vjeç, nga Lincoln, u njoh dhe u befasua të martën

Ronald Nasson është veteran dhe komandant i veteranëve shqiptaro-amerikanë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në këtë Ditë Përkujtimore duhet të kujtojmë dhe falënderojmë të gjithë ata që shërbyen dhe dhanë jetën e tyre për këtë vend të mrekullueshëm. Ishte

Mario Trupja është diplomuar nga Akademia Detare e SHBA në Annapolis, MD. Ens. Trupja kaloi katër vitet e fundit duke mësuar teknikat më të fundit të lidershipit dhe strategjinë e luftës detare së bashku me studentët amerikanë dhe studentë të