“Puna ime nuk është pasioni im”
27/06/2019 Shpërndaje

“Puna ime nuk është pasioni im”

“Sinqerisht unë rashë në të. Fillova si një inxhiniere e madhe. Pastaj një natë isha duke u skllavëruar mbi detyrat e shtëpisë në fizikë, ndërsa kushërira ime pinte çaj në shtrat dhe lexonte një roman.

Kështu që vendosa të jem një angleze më e madhe se ajo. Dhjetë vjet më vonë unë jam duke punuar si copyëriter në një agjenci reklamash. Ju e keni parasysh ndjenjën kur jeni duke ecur në në një rrugë me pemë, por nuk mund të mbani mend ndonjë gjë në lidhje me udhëtimin tuaj në shtëpi? Kjo më ndodhi pak a shumë dhe mua. Kam tetë vjet rrugë në karrierë saqë se kujtoj si arritë këtu. Kam shumë për të qenë mirënjohëse. Është një punë mjaft e mirë. Unë mund të lejoj që të argëtohem dhe të pushoj. Por puna ime nuk është pasioni im.

Dhe çdo histori që ju shihni në mediat sociale është: ‘E kam dashur këtë gjë. Ajo u bë pasioni im. Dhe më pas u bë karriera ime. “Nuk ka shumë njerëz që thonë: ‘Puna ime nuk është pasioni im, por e dua ngjitjen në male gjatë fundjavave. Dhe kjo është e mjaftueshme për mua. “Unë mendoj se ndjenja që unë jam duke u përpjekur për të zgjidhur është një ndjenjë e ‘mjaftueshmërisë.’ Ka shumë dashuri për jetën time, por kaloj shumicën e kohës në punë. A është mirë për të marrë gëzimin tim jashtë punës? Apo pasioni im duhet të lidhet me jetesën time dhe ndjenjën e përgjegjësisë? ” (Toronto, Kanada) Humans of New York

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.