Kuzhinierët e famshëm janë grumbulluar për të ushqyer zjarrfikësit
04/11/2019 Shpërndaje

Kuzhinierët e famshëm janë grumbulluar për të ushqyer zjarrfikësit

Një grup kuzhinierësh të famshëm në Kaliforninë Veriore janë bashkuar për të ushqyer mijëra evakuues.

Chef Guy Fieri u bashkua me forcat me Tyler Florence, Traci Des Jardins dhe José Andrés në Kuzhinën Qendrore Botërore jofitimprurëse. Ata, së bashku me qindra vullnetarë të tjerë, kanë ushqyer rreth 6,000 njerëz në ditë.

Kjo nuk është hera e parë që grupi ka bërë punë vullnetare në rast të një zjarri të Kalifornisë Veriore.

Në vitin 2018, grupi mblodhi rreth 100 kuzhinierë dhe 800 vullnetarë për të gatuar dhe shërbyer një darkë falënderimesh për viktimat në Camp Fire.

Në vitin 2017, vetë shef Fieri, i cili jetonte në Santa Rosa, u detyrua të evakuohej kur Zjarri Tubbs shkatërroi lagjen Coffey Park në Santa Rosa. Megjithatë, ai u tregua vullnetar, duke shërbyer mijëra vakte në ditë.

“Me këto zjarre, dhe evakuimet dhe me të gjithë njerëzit që kanë humbur shtëpitë e tyre, ne po ushqehejmë mbi 5,000 njerëz në ditë”, tha Fieri në 2017.

Të tjerë të famshëm gjithashtu janë bërë bashkë për të ndihmuar gjatë kësaj katastrofe, duke përfshirë mundësin John Cena, i cili u zotua të dhurojë 500,000 dollarë për zjarrfikësit në Kaliforni.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.