Citate për mësuesit: Të falenderojmë ata që na frymëzojnë
11/09/2023 Shpërndaje

Citate për mësuesit: Të falenderojmë ata që na frymëzojnë

Duket sikur ishte dje dita kur po bënim fotografi për ditën e parë të shkollës dhe futnim citate inkurajuese në kutitë e drekës. Edhe pse nuk jemi të sigurtë se si kalon koha kaq shpejt, ne e dimë se fëmijët tanë janë rritur më shumë këtë vit shkollor, falë përgjegjësisë dhe punës së palodhur të mësueve. Si mund të shprehim mirënjohjen tonë? Kjo përmbledhje citatesh mund të jetë një fillim i mbarë:

1.  Dorothea Dix

   “Detyrat e një mësuesi nuk janë as të pakta, as të vogla, por ato ushqejnë mendjen dhe japin energji karakterit.”

2.  Albert Ajnshtajn

   “Niveli më i më i lartë i mësuesit është të zgjojë gëzimin me shprehje kreative dhe njohuri.”

3.  Malcolm X

   “Edukimi është pasaporta për të ardhmen, sepse nesër i takon atyre që përgatiten për të sotmen.”

4.  Henri Bruks Adams

   “Një mësues ndikon në përjetësi; ai nuk mund të thotë kurrë ku përfundon ndikimi i tij.”

5.  Uilliam Ward

   “Mësuesi mesatar flet. Mësuesi i mirë shpjegon. Mësuesi i lartë tregon. Mësuesi i madh frymëzon.”

6.  Bred Henri

   “Një mësues i mirë mund të frymëzojë shpresë, mund të zgjojë imagjinatën dhe mund të mbjellë dashurinë për të mësuar.”

7.  Xhon Dewey

   “Edukimi nuk është përgatitje për jetën; edukimi është jeta vetë.”

8.  Nelson Mandela

   “Edukimi është arma më e fuqishme që mund të përdorni për të ndryshuar botën.”

9.  Benxhamin Franklin

   “Më thuaj dhe unë harroj. Më mëso dhe unë kujtoj. Më përfshij dhe unë mësoj.”

10.  Doktor Seuss

    “Sa më shumë që lexoni, aq më shumë gjëra do të dini. Sa më shumë që mësoni, aq më shumë vende do të vizitoni.”

Sigurisht, kam këtu disa citate të tjera nga personalitete të njohura që mund të shtoni në artikullin tuaj:

11.  Abraham Linkoln

    “Për sa i përket edukimit, mund të them vetëm se e shoh si çështjen më të rëndësishme me të cilën mund të merret një popull.”

12.  Robert Frost

    “Nuk jam mësues, por zgjoj mendje.”

13.  Plato

    “Mos trajtoni fëmijët në mësim me dhunë dhe ashpërsi, por gjeni se çfarë I argëton,  kështu që të jeni në gjendje të zbuloni me saktësi natyrën e veçantë të gjenialitetit të secilit.”

14.  Bob Talbert

    “Mësimdhënia është akti më i madh i optimizmit.”

15.  Aristoteli

    “Edukimi është furnizimi më i mirë për moshën e vjetër.”

16.  Sidney J. Harris

    “Qëllimi i edukatës është të kthejë pasqyrat në dritare.”

17.  B.B. King

    “Gjëja e bukur për mësimin është që askush nuk mund t’ia heqë.”

18.  John Lok

    “Vargjet kundër botës janë njohuritë e përdorura.”

19.  Kofi Anan

    “Njohuritë janë fuqia. Informacioni është çlirues. Edukimi është bazamentin e përparimit, në çdo shoqëri, në çdo familje.”

© 2023, Pozitivi. All rights reserved.