Tag "pozitivi"

Thirrje për protestë… mësuesve iu nevojiten paga më të larta. Në fund të fundit janë ata që kanë në dorë të edukojnë brezat e ardhshëm. T’iu mësojnë ABC-në apo të nxjerrin mjekë, pedagogë e çdo profesion në së ardhmes me

Nëse emëroheni në një post të rëndësishëm publik, puna nuk duhet të nisë vetëm nga shqyrtimi i dosjeve dhe gjendjes së institucionit. Në kohërat kur jetojmë është po aq e rëndësishme të fokusohesh te imazhi yt, te profile public që

Kalaja e Bashtovës, e ndërtuar në shekullin e 15-të ka shërbyer si qendër shkëmbimi për tregtarët venedikas por edhe si fortëse ndaj pushtuesve osmanë. Pozicioni i saj strategjik ndihmoi ushtrinë të kontrollonte një territor të gjerë. Sot ekspertë kombëtarë e

Ura e Kurçajt është ndërtuar në shekullin 18-të  kur u ndërtuan shumë ura të reja në të gjithë Shqipërinë për të lidhur qendrat kryesore tregtare. Ura e Kurçaj ndodhet në lumin Zezë në fshatin Kurçaj dhe ishte pjesë e një

Nëntor 1944, muaji i ndryshimeve te medha, stina e nje epoke te re! Entuziazmi ishte emocioni që përshkonte mendjen e cdo qytetari të botës, e si e tillë edhe shpirtin e kryeqytetasve! Po vinte fundi i Luftës së Dytë Botërore,

“Aty ku për nevoja të veçanta takohen disa fshatra, aty fillon bërthama e një qyteti”!  Kjo shprehje e filozofit Aristotel është ajo çka i ka ndodhur edhe Tiranës. Dikur në prehistori një fushë me pyje të dendur, sot qyteti më

Tirana kryeqyteti i madh dhe i zhvilluar duket se ka pak inisiativa kur vjen fjala për fëmijët. Parqet e lojërave për fëmijë në Tiranë. A janë të mjaftueshme? Një nga shqetësimet e familjeve që kanë fëmijë në Tiranë është argëtimi

Por apo kundër makinave elektrike. Duket se trendi po shkon drejt këtij tipi të ri makinash që avantazhin e parë, lehtësisht të kuptueshëm kanë leverdinë ekonomike. Me çmimet gjithnjë e më në rritje të karburanteve një makinë që karikohet me

Si ka qenë dhe si ka ndryshuar institucioni i familjes shqiptare dekadat e fundit, dhe roli i bashkëshortëve brenda saj. Personazhet e intervistuar, një çift i ri i sapo martuar dhe një çift i martuar prej 6 dekadash tregojnë se

Tranzicioni i viteve ’90-të në Shqipëri është analizuar shumë herë politikisht apo nga historianët. Por ata që i dhanë shenjat e para të këtij ndryshmi të madh që do të vinte në fakt ishin artistët, artistët e zhanreve të ndryshme.