Vlen të dihet

Ndonëse vendi ynë ka bukuri të shumta natyrore të lakmuara nga shumë qytetarë të shteteve të tjera, shqiptarët preferojnë të eksplorojnë vendet e huaja çdo vit edhe më shumë. Këtë e tregojnë shifrat e raportit të INSTAT, të cilat tregojnë

Ky plan është në nivel shkolle: fillon me klasën; pastaj me katin, ku një koordinator i emergjencës ka përgjegjësinë e daljes në mënyrë të organizuar nga kati; si dhe në nivel shkolle i rakorduar nga drejtori përkatës. Një udhëzim i

Kryeministri shqiptar Edi Rama njoftoi se Parlamenti do të kalojë të ashtuquajturën “paketa kundër shpifjes” në 19 dhjetor. Federatat Evropiane dhe Ndërkombëtare të Gazetarëve (EFJ / IFJ) mbështetën thirrjet e filialit të tyre në Shqipëri (APJA) për të hedhur poshtë

Prindërimi le gjurmë të pakorrigjueshme te fëmijët. Një prind shembullor dhe i përkushtuar, është jo vetëm fat dhe model për fëmijën, por edhe motiv dhe inspirim për të ndërtuar mbarë edhe ai nesër, familjen e tij të ardhshme! Prindërimi, profesioni

Media online është një risi e viteve të fundit që po merr një vrull të madh krahasuar me mediet e tjera tradicionale. Në vendin tonë ka një numër të lartë portalesh, mbi 650, por rregullat kufizuese apo normat ligjore për

Në një lidhje të drejtpërdrejtë në “Dita Jonë”, sipërmarrësi shqiptar në Boston dhe drejtues i fondacionit “Global Albanians”, Mark Kosmo, tha se fondacioni që ai drejton ka arritur të mbledhë deri tani 150 mijë dollarë për të prekurit nga tërmeti

Forcat rumune të emergjencave që drejtuan operacionin, bëjnë verifikimin e fundit. Pranë rrënojave, qeni Billi i racës Labrador i specializuar për lokalizimin e trupave njerëzorë bën kontrollet e nevojshme për ti hapur rrugë zhvendosjes së inerteve me fadroma. “Në dërgojmë

Ekzistojnë dallime të dukshme midis prefekturave, në përqindjen e vajzave të martuara deri në moshën 18 vjeç. Rezulton se numri më i ulët me 7% është në Kukës dhe i larti me 14% në Dibër. Edukimi tregon një lidhje të

Me fjalët “Ende ka shpresë” e ka mbyllur postimin e saj këngëtarja Miriam Cani e cila bën me dije se së bashku me këngëtarin Alban Skënderaj u kanë ardhur në ndihmë rreth 200 personave të prekur nga tërmeti, të strehuar

Voltiza Duro – Tërmetet janë ngjarje tragjike dhe traumatike, forca shkatërruese e të cilave mund të shkaktojë humbje të shtëpive, të familjarëve; fëmijë që mund të mbeten jetimë, ta pastrehë, të braktisur, të aksidentuar, të gjymtuar, të dëmtuar, të traumatizuar.Duket e