Vlen të dihet

Njëra prej cilësive më të rëndësishme të një gazetari të suksesshëm është që ai t’i ruajë informacionet dhe burimet. Nëse gazetari nuk arrin ta kryejë punën e vet në mënyrë të sigurtë me këtë ai e vë në rrezik jo

Projekti rajonal INNOVENTER Mbështetje për rritjen e konkurueshmërisë së sipërmarrjeve në tregun vendas dhe rajonal. Shqipëria vazhdon të përballet me sfidën e rritjes së ngadaltë ekonomike, konkurrueshmërinë e ulët dhe nivelit të ulët i sipërmarrjes. Faktorët lidhen jo vetëm me

Fjalimi i Papa Francesut në kishën e Santa Marta fliste për rolin e gruas duke e vlerësuar atë si kuptimi dhe harmonia e planetit. Pjesa më goditëse e fjalimit të Papës ishte kur thotë se çdo grua është një qenie

Komuniteti shqiptaro-kanadez në Manitoba mbledh fonde në ndihmë të familjeve të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit në të cilin humbën jetën 51 persona dhe mbetën të plagosur qindra të tjerë. Gjendja e familjeve të prekura nga kjo fatkeqësi natyrore

Nga shërbime të ndryshme të kancerit në rivendosjen e shikimit dhe dëgjimit te të verbrit dhe tek të shurdhët — 2019 ishte një vit i mbushur me përparime mjekësore. 10) Drita blu zvogëlon presionin e gjakut, po aq efektivisht sa

Në vend që t’i lejojë pacientët e tij të falimentojnë nga borxhi mjekësor, një kirurg në Nebraska ka bashkëpunuar me disa organiazata bamirësie lokale, në mënyrë që pacientët e tij të paguajnë për operacionet e tyre me shërbim në komunitet.

Bukuri të rralla dhe mahnitëse që tregojnë madhështinë e natyrës në stinën e dimrit në Rugovë. Dëbora në stinën e dimrit i dhuron shpeshherë pamje mahnitëse natyrës. Edhe Gryka e Rugovës, Kuçishta, Guri i Kuq dhe Boga e Rugovës janë

Notat nuk ju përcaktojnë, por ato janë sërish të rëndësishme në shkollë të mesme, universitet dhe më vonë në jetë. Ata që nuk e marrin notën që dëshirojnë, shpesh justifikohen me shprehjen “Notat nuk tregojnë asgjë për mua”… Notat nuk

Atë me siguri e njihni të gjithë: Foni i Fiksit, gazetari i dashur për shumë shqiptar! Por ne do të sjellim një anë tjetër të tij, atë të psikologut klinik. Foni jep këshilla për të “lexuar” simbolikisht nxënësit dhe fëmijët.

Ndërkohë që në seancën plenare të ditës së sotme në Kuvend pritet të kalojë për miratim paketa e njohur si paketa e  “anti-shpifjes”, media dhe gazetarët kanë dalë në protestë që prej orës 09:30 të mëngjesit të sotëm, kundër këtij projektligji