Lajmet e Ditës

Gazetarët në Shqipëri u vunë përballë një sfide të jashtëzakonshme profesionale nga pandemia globale COVID-19, ndërsa shumë prej tyre u përballën me kërcënimin e vazhdueshëm të infektimit shëndetësor, si dhe me vështirësinë e verifikimit të informacioneve të shpërndara nga institucionet

Më 14 shtator nisi viti i ri shkollor, ndonëse në kushte të pazakonta për shkak të pandemisë. Rikthimi i nxënësve në bankat e shkollës siç ishte paralajmëruar ka shtuar vatrat e reja dhe infektimet. Që në ditët e para të

Trendi i aborteve të kryera në vite, nxjerr në pah se gjithnjë e më tepër ato kryhen kryesisht nga femrat të cilat nuk janë të punësuara dhe të siguruara. Këto femra në shumicën e rasteve nuk janë të arsimuara e

‘Që të flasë një femër duhet të presë të përfundojnë fjalimin 50 meshkuj’, shembulli maskilist në asamblenë e OKB, si u neglizhuan 3 lideret Pjesëmarrëse në asamblenë e 75 të përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, kanë qenë 3 femra në

Gratë që banojnë në zonat urbane kryejnë numrin më të lartë të aborteve dhe ky numër është (64.7%). Sipas të dhënave të fundit nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, gati 22 milionë aborte të pasigurta kryhen çdo vit. Ndonëse mbetet ende

Duke u përpjekur të mbesin në hap me zhvillimin e teknologjsë, mediat e reja nga viti në vit po ndryshojnë drastikisht. Në botën e digjitalizimit, gjithnjë e më shumë po largohemi nga mediat klasike, siç është shtypi e televizioni, dhe

Data gazetaria nënkupton shfrytëzimin e të dhënave të hapura për paraqitjen e storieve komplekse përmes numrave, dhe më pas vizualizimin e tyre. Ato vizualizime mund të jenë interaktive ose të thjeshta si infografika statike dhe forma të ngjashme të rrëfimit. Por nganjëherë

Vitin që lamë pas, kolegët tanë nga projekti SIMEE në Tiranë mbajtën një trajnim të gazetarisë mobile për gazetarët dhe profesionistët e tjerë të mediave, nga produksioni e deri te publikimi përmes paketës StoryMapJS. StoryMapJS është vegël falas që mund t’ju ndihmojë të

Një studim i ri sugjeron se kafeina mund të kompensojë disa nga efektet negative të një diete që përmban mjaft yndyrë ose sheqerna. Minjtë që konsumuan kafeinën fituan 16% më pak peshë dhe grumbulluan 22% më pak yndyrë në trup

Një 92-vjeçar ka përmbushur dëshirën e tij për të bërë ski për herë të parë. Robert Trulocke gjithmonë kishte dashur të provonte skijimin, duke përshkruar se ishte një “ambicie për djemtë”, por mendoi se e kishte humbur shansin e tij.