✈️ Bill Gates: Mësime jete për studentët e sotëm
02/07/2024 Shpërndaje

✈️ Bill Gates: Mësime jete për studentët e sotëm

Bill Gates, themeluesi i Microsoft dhe një prej njerëzve më të pasur dhe të suksesshëm në botë, u ftua nga një shkollë e mesme për të mbajtur një leksion. Ai mbërriti me helikopter, mori një letër nga xhepi ku kishte shkruar njëmbëdhjetë pika të rëndësishme dhe i lexoi të gjitha për më pak se pesë minuta. Ai u duartrokit për më shumë se dhjetë minuta pa ndërprerje, falenderoi dhe u largua me helikopterin e tij. Ja çfarë kishte shkruar Bill Gates:

1. Jeta nuk është e lehtë – mësohu me të.

2. Bota nuk shqetësohet për vetëvlerësimin tënd. Bota pret që ti të bësh diçka të dobishme për të PARA se të ndihesh mirë me veten.

3. Nuk do të fitosh 20,000 dollarë në muaj sapo të dalësh nga shkolla. Nuk do të jesh nënkryetar i një kompanie me makinë dhe telefon të siguruar deri sa të kesh arritur të blesh vetë makinën dhe telefonin tënd.

4. Nëse mendon se mësuesi yt është i pasjellshëm, prit deri sa të kesh një shef. Ai nuk do të ketë keqardhje për ty.

5. Shitja e gazetave të vjetra ose puna gjatë pushimeve nuk është poshtë statusit tënd shoqëror. Gjyshërit e tu kanë një fjalë të ndryshme për të: e quajnë mundësi.

6. Nëse dështon, nuk është faji i prindërve të tu. Prandaj mos qaj për gabimet e tua, mëso prej tyre.

7. Para se të lindje, prindërit e tu nuk ishin aq kritikë sa janë tani. Ata u bënë të tillë nga pagimi i faturave të tua, larja e rrobave të tua dhe duke dëgjuar të thuash që janë “qesharakë.” Pra, para se të shpëtosh planetin për gjeneratën e ardhshme duke dashur të rregullosh gabimet e gjeneratës së prindërve të tu, provo të pastrosh dhomën tënde.

8. Shkolla jote mund të ketë mjegulluar dallimin mes fituesve dhe humbësve, por jeta nuk është e tillë. Në disa shkolla, nuk përsërit më shumë se një vit dhe ke sa më shumë shanse që të të duhen për të bërë gjithçka si duhet. Kjo duket ABSOLUTISHT ASPAK në jetën reale. Nëse gabon, je pushuar… RUAJTA!!! Bëje si duhet që herën e parë!

9. Jeta nuk është e ndarë në semestre. Nuk do të kesh gjithmonë verën të lirë, dhe është e pamundur që punonjësit e tjerë të të ndihmojnë me detyrat në fund të çdo periudhe.

10. Televizioni nuk është jeta reale. Në jetën reale, njerëzit duhet të largohen nga bari ose klubi dhe të shkojnë në punë.

11. Ji i sjellshëm me të rinjtë e të urtët. (ata studentë që të tjerët i mendojnë si të padobishëm). Ka një probabilitet të lartë që të punosh PËR një prej tyre.

© 2024, Pozitivi. All rights reserved.