Të jesh më i miri brenda kufinjve
25/06/2019 Shpërndaje

Të jesh më i miri brenda kufinjve

“Ne bëmë një test në klasën e katërt. Nëse e keni bërë mirë, caktoheni si të talentuar. Unë mendoj se isha i vetmi në klasën time që kualifikohesha. Mësuesi bëri një bisedë me prindërit e mi. Më thanë se kisha potencial të pakufizuar. Ndalova së bëri detyrat e shtëpisë dhe të bindesha se duhet ta vë veten më pak në punë ishte disi një gjë e admirueshme.

Arroganca u bë tipar i personalitetit tim. Më pëlqente të theksoja gabimet dhe pasaktësitë e njerëzve të tjerë. U bëra i mirë në fitimin e argumenteve – jo sepse kisha të drejtë, por sepse kisha inteligjencë. Arroganca më dha formë. Ishte spiranca ime. Ajo mbulonte kaq shumë frikën dhe pasigurinë.

Unë u bëra i tmerruar për të vrapuar drejt njerëzve që ishin më të mençur se unë. Në kolegj qëndroja në dhomën time të fjetjes dhe të luaja video lojëra, derisa të hasja njerëz që ishin më të mirë se unë. Pastaj e lashë. Nuk bëra asnjë shok. Tani punoj si programues.

Unë zgjodha këtë karrierë sepse aty jam më i zgjuar, dhe mendova se kisha shansin të bëhesha më i miri. Por nuk është më e mundur. Ka shumë njerëz të talentuar. Kohët e fundit kemi punësuar një fëmijë gjenish nga Saskatooni. Ai është më i ri. Ai është më i mirë. Dhe unë duhet ta udhëzoj. Ka një ndjenjë që identiteti im është duke u gërryer dhe asgjë nuk ka mbetur. Është diçka që duhet të kuptoj. Unë jam duke shkuar në terapi. Unë po meditoj. Vëtem nëse ndaloj së qenuri më i mirë, ose do të vdes nga një atak në zemër kur të jem 40 vjeç. ” (Toronto, Kanada)

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.