Archive

Duke pasur parasysh sa kohë i kishte mbetur për të jetuar një grua filloi të bledhë para për funeralin e saj. Ajo u habit nga donacionet bujare të komunitetit. Brenda një jave, Chalise Scholl ka mbledhur më shumë se 27,000

Lajmi i mirë vjen nga Islanda ku pas 17 vjetësh, u vendos që të ndalonte gjuetinë e balenave. Shkak ka qenë ishulli kryesor i gjuetisë së balenave. Arsyet pas këtij vendimi nuk janë pikërisht ajo që do të prisnim, por

Këshilla pë një mësues të ri. Viti i parë i mësimdhënies është jashtëzakonisht i vështirë. Librat nuk janë të mjaftueshëm përpara praktikës. Ndaj, tre këshilla mjaft të thjeshta që duhet t’i ndiqni… Viti i parë i mësimdhënies është jashtëzakonisht i

Një grua bëri një foto të një burri që flinte në një McDonald’s në Gjeorgji dhe e postoi me një dixhiturë negative rreth tij të Facebook. Falë saj, ai nuk është më i pastrehë. Simon Childs, 21 vjeç, ishte një

Një video dramatike tregon momentin kur një vajzë dyvjeçare u kap ndërsa po binte nga një dritare në një apartament në Turqi. Djali nga siria i quajtur, Doha Muhammed, u kap nga 17-vjeçari Feuzi Zabaat i cili vuri re se

Ky bukëpjekës 13-vjeçar jo vetëm shërben ushqime të shijshme kundrejt një pagese për konsumatorët – por gjithashtu u shërben të pastrehëve dhe të uriturve të Uashington DC. Michael Platt gjithmonë ka dashur të pjekë, prandaj vendosi ta përdorë pasionin e

Asnjëherë një testim nuk mund të përcaktojë se çfarë dimë ne, se çfarë dinë nxënësit. Në provime paraqitet një pamje false se çfarë jemi në gjendje të bëjmë apo janë në gjendje të bëjnë nxënësit… Testimet janë një mjet që

Ania Sauku është pjesëmarrëse në bursën Benjamin Franklin të programit të Institutit Veror Benjamin Franklin në universitetin West Lafayette në Indiana.  Ajo do t’i bashkohet të rinjve të tjerë nga Europa dhe Amerika në studimin e çështjeve transatlantike. “I urojmë suksese

Kjo ngjarje u paraqit si nominim në konkursin e Reader’s “Top 50 vendet më të bukura në Amerikë”: një përpjekje për të zbuluar zonat ku njerëzit janë akoma mirësjellës dhe të respektueshëm në një epokë të ndarjeve kulturore dhe politike.

Si një mjet për të luftuar ndotjen plastike, Kanada po lëviz për të ndaluar dhjetëra produkte me plastikë me përdorim të vetëm deri në 2021. Kryeministri kanadez Justin Trudeau njoftoi në një fjalim se ai dhe qeveria po planifikojnë të